Äggfritt  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Ekologiskt på budget  Fika  Glutenfritt  Mat att förbereda  Mat för många  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Snabblagat  Sommarmat  Söndagsbaka  Sylta och safta  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Rabarberkola

Mormors rabarberkräm inspirerade mig till fortsatta rabarberprojekt.

Rabarberkola1

Foto: Sara Danielsson

Det ska bli ett par burkar Rabarberkola att servera till sommarens glassgäster och ett par att ta fram i vinter. Det här receptet är verkligen uppskattat och vet ni, alla har int smakat rabarberkola än. Men det tycker jag vi ska ändra på. Nu. Du kan ha i mer socker om du vill, jag har ganska mycket mindre socker än vad de flesta skulle ha, för jag gillar syran som bryter av mot vaniljen.

 

  • Pia

    Har, provat! Såå gott!
    Provade att byta rabarber mot klarbär / sura körsbär. Blev också gott men skulle nog kokat lite längre, blev inte lika kolalik.

    • Susanne Jonsson

      Men spännande! Det är kanon att få höra vad ni hittar på med recepten, utvecklar och testar. Koka den lite längre och med mer socker, tror jag. Heja på!

  • Anna-Karin

    Hej Susanne!
    Ska göra rabarberkola nu i kväll :). Förvarar du den i kylen?
    Tack för en toppen matblogg!
    Hälsningar
    Anna-Karin

    • Anna-Karin

      Hej igen!
      Läste nu att det ska förvaras i kylen, så går det när man läser slarvigt.
      Ha en fin kväll!

      • Susanne Jonsson

        Heja på med kolan Anna-Karin!

  • annika-linnea

    Rabarberkolan blev bra! Vi åt den med kex och ost. Tack, Susanne.

    • Susanne Jonsson

      Yay! Heja du, annika-linnea!