Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Bröd  Buffémat  Fisk  Kökshemlisar  Lyxmat  Mat att förbereda  Mat för många  Plockmat  Recept  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Vardagslyx 

Lyxig lax i glas

Hoppas helgen bjuder på många mysiga middagar för er alla. Här kommer ett snabbt och enkelt tips på en drömgod förrätt eller aptitretare som jag lagar lite nu och då. Tycker den passar så bra i sommarvärmen. Salt och syrligt i perfekt harmoni.

2011-06-14Susanne Jonsson lagar sommar matFOTO: BJÖRN WANHATALO

Foto: Björn Wanhatalo

Bara att vispa upp smetana och blanda ner önskad smak!

2011-06-14Susanne Jonsson lagar sommar matFOTO: BJÖRN WANHATALO

Foto: Björn Wanhatalo

Susannes laxfrestelse i glas, 4 port som förrätt

2 dl smetana (eller crème fraiche)

150 g ekologisk gravad lax, hackad

2 msk hackad dill eller gräslök

4 skivor mörkt bröd (tex kavring eller Malaxlimpa)

2 msk löjrom

¼ citron, några strån gräslök

salt och vitpeppar

Vispa smetana hård med elvisp, rör ner lax och dill. Smaka av med salt och peppar. Ta ut rundlar av brödet som passar glasen du valt. Lägg röran i glasen och täck med en brödbit. Garnera med löjrom, citron och gräslök.

 

 

  • Barbro

    Vill bara säga vad gott det här var-gubben samtycker också undrade var jag hittat detta goda? Får nog göras flera gånger.
    Ha en fortsatt bra lördag.Kram
    Ps kommer du aldrig ner till Västergötland nån gång-hör av dej i så fall Ds

    • Susanne Jonsson

      Åh vad roligt att höra Barbro! Japp, jag har hört att det är bästa stället att få smaka en riktig grynkörv på! Kram