Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Fräscha sallader  Grilla!  Hälsokrubb  Kökshemlisar  Lyxmat  Mat att förbereda  Mat för många  Plockmat  Recept  Sallad  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Uteliv  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Godast till grillat

Idag öser regnet ner och jag planerar en grillmiddag. Får se hur det blir, det är först i helgen, så vädret kanske hinner ändras. En sak är säker: den här fräscha melonsalladen kommer att vara med på buffébordet. Har ni testat den?

melon

Foto: Sara Danielsson

SÅ enkelt. Man skär upp meloner av valfri sort, ett par drag med svartpepparkvarnen och några slurkar olivolja. Klart! Jättegott till allt grillat. Speciellt lyfter den grillad karré och annat fläskkött.

 • Susannah King

  Vilken sorts handskar använder du, Susanne?

  • Susanne Jonsson

   Engångs i plast.

   • Susannah King

    Hoppas att du inte tycker jag är konstig som ställer mina frågor. Jag vet att det här en matblogg, och ändå handlar mina frågor om andra saker.

    • Susanne Jonsson

     Absolut inte Susannah! Här diskuterar vi allt möjligt! Ha en fin sommarkväll!

 • pia

  lägg till lite rödlök och balsamvinäger så blir det ännu godare

  • Susanne Jonsson

   Bra tips Pia, tack!

 • Susannah King

  Jag läste ditt inlägg från 14 juni i år. Där skriver du att dina händer blir ganska skrynkliga när du städar. Ett tips kan kanske vara att sätta på diskhandskar när du städar, det gör alltid jag.

  • Susanne Jonsson

   Bra tips Susannah! Jag ska bli bättre på det. Mina fingrar blir skrynkliga i handskarna jag använder så jag får nog gå och köpa ett par kraftigare.