Bekvämimpa  Bjudmat  Bröd  Mat för många  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Rester  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx 

Fotbollskrubb

Ikväll är det många som bänkar sig framför TV:n. Även jag. Tänkte bjuda på en klassiker som jag lagat tusentals gånger på krogen. Under några år på 90-talet gjorde vi nog en av Stockholms bästa. Vi kallar det klubba, men det heter Club sandwich. Vissa dagar tryckte vi ut kopiösa mängder från vår lilla lucka. Minns att jag efter en superstressig, het långpanna (läs minst 12-timmars arbetspass i kök) vaknade på morgonsidan och yrvaket undrade hur många klubbor vi hade kvar på tavlan. Sambon visste int, men han skulle upp till jobbet kl 06.00. Bless.

clubsandwich (6 av 15)

Vad som konstituerar en perfekt klubba enligt mig är: knaperstekt bacon, saftig kyckling, ägg, grönsaker och finmajjo (finns god att köpa färdig). Ett gott bröd och saltgurka/pickles är obligatoriskt. Coleslaw är gott till.

clubsandwich (3 av 3)

Man kan använda färdiggrillad kyckling eller skivad kalkon så går det dundersnabbt. Jag rostar nästan alltid brödet, men nu har jag ingen brödrost, så det blir nybakad franska istället.

clubsandwich (5 av 15)

Det är egentligen inget krångel, plocka fram allt du behöver, skiva upp och montera. Pommes eller nachos funkar bra till. Och alla drycker passar bra till!

clubsandwich (13 av 15)

Men hörni, följer ni VM?

Vem vinner?

 • Anna J

  Jag älskar goda mackor (BLT är favvisen) och den här verkar supergod – måste testas. Innan finalen i söndags bjöd min syster på goda starka grillade korvar och lagom till matchstart bjöd jag på kladdkaka, jordgubbar och lätt vispad grädde. Ha en fortsatt fin sommar!

  • Susanne Jonsson

   Vilken härlig kväll Anna! Glad sommar du med! 🙂

 • Mia Sundberg

  Fullkomligt ÄLSKAR denna macka men har aldrig ätit den med ägg!? Men det måste vara avokado och coleslaw till. (bra tips med sambal i slawen måste provas!) Jag avstår all fotboll och tar en kvälls prommis i skogen med hundarna och plockar kantareller och blåbär ist. Hoppas du får en härlig vecka! 😀

  • Susanne Jonsson

   Tack Mia! Hur gick det i skogen? 🙂

   • Mia Sundberg

    Det blev en full korg med Kantareller och 5 liter blåbär +en massa knott och myggstick ;.) Så nu äts det svamp till middag och blåbärs desserter/kakor i massor. Mums! Imorn drar jag ut till vår lilla bod i havsbandet för att kolla om hjortronen har mognat…vi har ju fjäll natur här också 😀

 • annika-linnea

  Tyskland vinner!

  • Susanne Jonsson

   Bra gissat annika-linnea!!!

 • Birgitta Nilsson

  Kan inte påstå att jag följer VM, men jag vet att det är Tyskland mot Argentina ikväll, och vis av erfarenhet kommer jag förmodligen att somna i soffan under 1:a halvlek 😉

  • Susanne Jonsson

   Hehe… Heja Du! 😉

 • Liljan

  Hej Susanne!Jag älskar en Club (Samitsh)-som min son sa när han var liten :o)!Efter 20 år i USA så blev det några…jag vill ha god Mayo,kyckling,bacon,sallad och tomat.Pickles on the side OCH tunna lättsaltade potatischips,är ett måste!!!
  För ca. 12 år sedan träffade vi här i Blekinge ett yngre par+liten son som vi sedan dess har träffat minst1-2 ggr. per år,här och i Tyskland, sååå jag säger Tyskland förstås! Ha en trevlig fotbollskväll,kram från Liljan.

  • Susanne Jonsson

   SÅ gulligt Liljan! Kram