Bekvämimpa  Bjudmat  Bröd  Mat för många  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Rester  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx 

Fotbollskrubb

Ikväll är det många som bänkar sig framför TV:n. Även jag. Tänkte bjuda på en klassiker som jag lagat tusentals gånger på krogen. Under några år på 90-talet gjorde vi nog en av Stockholms bästa. Vi kallar det klubba, men det heter Club sandwich. Vissa dagar tryckte vi ut kopiösa mängder från vår lilla lucka. Minns att jag efter en superstressig, het långpanna (läs minst 12-timmars arbetspass i kök) vaknade på morgonsidan och yrvaket undrade hur många klubbor vi hade kvar på tavlan. Sambon visste int, men han skulle upp till jobbet kl 06.00. Bless.

clubsandwich (6 av 15)

Vad som konstituerar en perfekt klubba enligt mig är: knaperstekt bacon, saftig kyckling, ägg, grönsaker och finmajjo (finns god att köpa färdig). Ett gott bröd och saltgurka/pickles är obligatoriskt. Coleslaw är gott till.

clubsandwich (3 av 3)

Man kan använda färdiggrillad kyckling eller skivad kalkon så går det dundersnabbt. Jag rostar nästan alltid brödet, men nu har jag ingen brödrost, så det blir nybakad franska istället.

clubsandwich (5 av 15)

Det är egentligen inget krångel, plocka fram allt du behöver, skiva upp och montera. Pommes eller nachos funkar bra till. Och alla drycker passar bra till!

clubsandwich (13 av 15)

Men hörni, följer ni VM?

Vem vinner?