Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Mat att förbereda  Mat för många  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Sommarmat  Tips 

Världens godaste kyckling

Häromkvällen stekte jag en kyckling i lergryta. Kryddade med cajunkrydda (liknar grillkrydda litegrann), sambal oelek och en färdig barbecuesås. Idag stekte jag upp den och gjorde kycklingmackor med avokado, riven ost och massor av grönsaker till snabblunch. Det är den godaste kyckling jag smakat på många år! Krispig på ytan och saftig inuti. Pulled chili chicken.

Pulledchicken (2 av 24)

Och det var så enkelt! Ställde in den kryddade kycklingen i lergrytan i kall ugn, vred på 250 grader och efter 30 min drog jag ner till 225 grader och stekte 1,5 timmar till. Sedan fick den svalna av, hällde av skyn och sparade den. Bena ur är enklast när den är ljummen, men man kan också göra det dagen efter. Dra isär stora bitar.

Pulledchicken (15 av 24)

Men tillbaka till mackan. Stekte upp kycklingen i smör, hällde på stekskyn och smakade av med salt. Hackade ihop små tomater och röd lök. Pulledchicken (21 av 24)

Lite tjockyoghurt eller gräddfil är gott att ringla på.

SÅ gott till den krispiga kycklingen.

Pulledchicken (23 av 24)

Försök att hitta ekologisk kyckling, finns det inte i butiken så be dem ta hem.

Pulledchicken (24 av 24)

Jag tänker midsommardagen. Bara så.