Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Mat att förbereda  Mat för många  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Sommarmat  Tips 

Världens godaste kyckling

Häromkvällen stekte jag en kyckling i lergryta. Kryddade med cajunkrydda (liknar grillkrydda litegrann), sambal oelek och en färdig barbecuesås. Idag stekte jag upp den och gjorde kycklingmackor med avokado, riven ost och massor av grönsaker till snabblunch. Det är den godaste kyckling jag smakat på många år! Krispig på ytan och saftig inuti. Pulled chili chicken.

Pulledchicken (2 av 24)

Och det var så enkelt! Ställde in den kryddade kycklingen i lergrytan i kall ugn, vred på 250 grader och efter 30 min drog jag ner till 225 grader och stekte 1,5 timmar till. Sedan fick den svalna av, hällde av skyn och sparade den. Bena ur är enklast när den är ljummen, men man kan också göra det dagen efter. Dra isär stora bitar.

Pulledchicken (15 av 24)

Men tillbaka till mackan. Stekte upp kycklingen i smör, hällde på stekskyn och smakade av med salt. Hackade ihop små tomater och röd lök. Pulledchicken (21 av 24)

Lite tjockyoghurt eller gräddfil är gott att ringla på.

SÅ gott till den krispiga kycklingen.

Pulledchicken (23 av 24)

Försök att hitta ekologisk kyckling, finns det inte i butiken så be dem ta hem.

Pulledchicken (24 av 24)

Jag tänker midsommardagen. Bara så.

 • Kristina

  Ser underbart gott ut! Får man fråga vad för barbecusås du använde dig ut av finns ju en uppsjö…/ Kristina

  • Susanne Jonsson

   Hej Kristina! Ja, det gör det verkligen. Jag har testat flera och de har funkat allihopa! Har även testat chilisås och det blev lika gott det. Kör hårt!

 • Kristin

  Mums, det där måste jag pröva. Jag tycker att lergrytan är väldigt användbar. Trevlig midsommar till dig, som är som en sol själv. Du delar verkligen med dig av din energi…..//Kram Kristin

  • Susanne Jonsson

   JA! Gör det! Blir SÅ gott. Tack Kristin och trevlig midsommar till dig också. Solstrålar!