Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Glutenfritt  Kökshemlisar  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Plockmat  Recept  Sommarmat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Uteliv 

Rostbiff & potatissallad

Tänkte bjuda på ett somrigt favvorecept idag. En underbar potatissallad med klassisk rostbiff. Inte något revolutionerande och världsomskapande, men vad gör väl det, det brukar vara väldigt poppis bland gästerna! Speciellt om man ställer fram en liten skål rostad lök bredvid 😉 Potatissalladen är faktiskt den godaste jag smakat. Det är något med kombinationen senap, gräddfil, äpple och de inlagda smågurkorna. Kanske väljer du att köpa färdig rostbiff, det är ganska skönt ibland. Kan vara knepigt att skära tunna skivor om man int råkar ha skärmaskin.

 

Rostbiff med potatissallad, 4 port

1 kg rostbiff av nöt

3 dl gräddfil

1 msk senap

1 dl cornichoner, skivade

1 äpple, hackat

1 kg potatis, kokt

1 dl cocktailkapris (valfritt)

smör till stekning

salt, svartpeppar

till servering: rostad lök

 

Sätt ugnen på 125°. Salta och peppra steken rikligt, bryn den gyllene i smör. Lägg köttet i ugnsfast form och stick in en stektermometer i köttets tjockaste del. Stek i ugn till innertemperatur 60° för rosa kött. Det tar 1-2 timmar. Linda in i folie och låt köttet vila. Servera direkt eller ställ i kyl, det är lättare att skiva när köttet är kallt.  Blanda gräddfil, senap, cornichoner och äpple, rör ner potatis. Smaka av med salt och peppar. Skiva rostbiffen, hacka några kapris och blanda med 2 msk olja, ringla blandningen över köttet. Servera gärna med rostad lök och färska grönsaker.