Äggfritt  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Ekologiskt på budget  Glutenfritt  Mat att förbereda  Mat för många  Mellis  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Sommarmat  Sylta och safta  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat  Veganskt  Vegetariskt 

Rabarber

Har ni hunnit laga nåt gott av rabarber? Mormor kokade kräm och bjöd mig på, så underbart det är när någon lagar mat åt en!

20140630-173056-63056437.jpg

Tack mormors grannar som delar med sig, rabarber är en av sommarens höjdpunkter. Mitt bästa tips är just det här, att skörda dem innan de blir stora och träiga. Dela med sig, skiva och frys in och kanske koka världens godaste saft, rabarberdricka med citron. Eller rabarberkola. Också något av det godaste jag vet.

 • Barbro

  det är alltid gott med rabarber har du provat att ta i några katrinplommon i. .annars bakar jag gärna frallor med rabarber i.
  ps synd att du inte är närmare för på lördag är matfest ute på läckö slott ds

  • Susanne Jonsson

   Åh vad härligt med matfest på Läckö slott! Ska testa ha i rabarber när jag bakar, spännande Barbro, tack!

 • Anna J

  Jag får rabarber av min farbror som har otroligt mycket i sin trädgård. Hittintills har det blivit pajer (såklart) och en omgång kräm. Din rabarberkola verkar ju hur god som helst. Kanske ska ringa till min farbror och be om lite mer?! 🙂

  • Susanne Jonsson

   JA! Gör det Anna! Hälsa din farbror, bra initiativ att dela med sig! När jag bodde i Linköping brukade det stå Varsågod på fruktkorgar utanför vissa trädgårdar, så trevliga människor som delar med sig av sin trädgårds överflöd. Hörde att det är samma i Kalmar. Jättetrevligt!