Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Fika  Frukost  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Lyxmat  Mellis  Okategoriserade  Recept  Rester  Snabblagat  Sommarmat  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Midsommarmat

I veckan är det dags för en av årets stora mathelger. Har du planerat vad du ska laga? Eller kör du mer avslappnat? Hos mig varierar det från år till år, ibland jätteuppstyrt och ibland sista minuten. Båda brukar funka, så det känns som att midsommar mer handlar om sinnesstämning och trevligt sällskap. Inte destomindre så är planering nyckeln till en stressfri midsommar. Men når jag sitter här och skriver och tänker på er så undrar jag hur ni tänker: Finns det något som du bara MÅSTE du ha på ditt midsommarbord? Mina bästa tips och recept kommer jag posta här i veckans midsommartema.

Så idag är en bra dag att börja tömma kylen och frysen, så midsommarmaten får plats. Laga upp rester. En av mina favvo är att woka upp både grönsaker och smårester (ris, pasta, kyckling, halloumi, korv, steksnuttar) och smaka av med någon god sås, teriyaki eller sweet chili.

Men, dagen börjar med en midsommarsmoothie! Mixa jordgubbar, banan och kokosmjölk. Bara så. Späd med apelsinjuice eller vatten om du vill ha lösare konsistens.

 

margot (203 av 203)

 

Ha nu en underbar måndag finaste Ni.