Krispig midsommarsallad
En krispig, snabblagad sallad med massor av fräscha smaker passar superbra till sommarens fester. Jag gillar att göra den på krispig stjälkselleri den här tiden året, som variant till den tyngre, höstigare man gör på rotselleri.
Det här behöver man för 6-8 portioner på buffé
Waldorfsallad (nästan), 6-8 port
1-2 endivesallad
1 pkt sockerärtor
1 stjälkselleri
3 krispiga, fasta äpplen
1/2 citron
1 dl grekisk yoghurt 6%+lite strimlad gräslök
1 dl rostad mandel eller valnötter
Skölj, strimla endive, ärtor och selleri, blanda. Blanda yoghurt och gräslök, smaka av med salt. Strimla äpple, pressa på citron. Blanda med selleriblandningen. Lägg upp på ett fint fat, ringla över dressing och strö på mandel.
Nu blommar gräslöken, garnera gärna med dess vackra blommor.
Sedan är det bara att njuta!
Ps. Den är int bara urgod, den är nyttig också..
Tips: släng inte den vackra blasten från sellerin, den är både god och dekorativ i salladen.