Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Buffémat  Desserter  Fika  Kökshemlisar  Mat att förbereda  Mat för många  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Sommarmat  Söndagsbaka  Tips  Vegetariskt 

Glad midsommar!

Är maten färdigfixad hos dig?

Om inte kommer några sista minuten tips här nedan. Jag hade planerat en storslagen dessert i form av hallon och vaniljglass toppad med hockeypulver, som min kompis I brukar göra. Men, nu verkar det bli att gå och gräva fram både mössa och vantar från vintergarderoben och jag undrar om jag ska ändra mig och baka den här snabba midsommartårtan istället.

2011-06-14Susanne Jonsson lagar sommar matFOTO: BJÖRN WANHATALO

Foto: Björn Wanhatalo

Den är supergod.

Det här behöver du:

1 färdig kladdkaka eller baka en egen enligt det här receptet

3 dl vispgrädde

200 g naturell färskost

1 ekologisk citron

½-1 dl florsocker

1 dl lemon curd

1 ask färska jordgubbar, delade

ca 10 st Noblesse chokladplattor

Såhär gör man:

Vispa grädden, ställ åt sidan. Vispa färskost, rivet citronskal och socker smidigt. Rör ner lemon curd och vänd ner grädden. Bred krämen över kakan, toppa med jordgubbar och citronskal. Lägg Noblesse runt om. Pudra på florsocker och lägg på ett par ätbara blommor om du önskar.

2011-06-14 Susanne Jonsson lagar sommar mat FOTO: BJÖRN WANHATALO

Foto: Björn Wanhatalo

Nu ska jag koka några ägg och fixa en enkel sill till lunch.

Min favvosill är den här krämiga med ingefära (såklart), chili och lime. Idag blir det ungefär samma recept, fast med lime, äpple & dill. Färskpotatis och kokt ägg till det. Och knäckebröd och lagrad hårdost. Den här tiden i mitt liv är det 5-minuters sill som gäller av praktiska skäl.

Middag blir den dragna laxen med den här krispig salladen.

Glad & fin midsommar på Er alla. Önskar Er en härlig helg!

Kärlek!

2011-06-14Susanne Jonsson lagar sommar matFOTO: BJÖRN WANHATALO

Foto: Björn Wanhatalo

Tack fotograf Björn Wanhatalo för bilderna!

 

 

 

 

 

 • Barbro

  Provade o gjorde din goa tårta och den var uppskattad må du tro.Annars brukar jag göra den här ibland vispa upp en vaniljvisp och varva den med noblesseplattor.Lägg det i springforma och varva noblessen o vaniljvispen o sen in i frysen i några timmar eller över natten o sen när du sen tar fram
  den garnerar du med passionsfrukt och citronmeliss och sen är det bara att hugga i och äta en enkel o go glasstårta som går fort åt.
  Kram o vi hörs .

  • Susanne Jonsson

   Åh vilket bra tips Barbro! Tack! Vad roligt att du testade snabbtårtan. Kram på dig!

 • Barbro

  Bästa midsommar till dej och dina nära kära.
  kram från en som gillar din blogg med alla enkla recept.

  • Susanne Jonsson

   Tack Barbro, SÅ roligt för mig att höra! Kram!

 • Ingegerd

  Önskar dig en riktigt glad och mysig midsommar!

  • Susanne Jonsson

   Tack Ingegerd! 🙂

 • liljan

  Hej fina Susanne! Jag önskar dej en riktigt fin o glad midsommarhelg,om än kall l!!Tårtan ser smarrig ut,ska spara det receptet-idag jordgubbar med vaniljglass o smörstekt havretopping! Vilken fin bild på dej,röda huset och syrenerna! Nu ska jag också koka lite ägg…osv.Smaklig midsommarspis,KRAM,Liljan.

  • Susanne Jonsson

   Tack Liljan Låter jättegott Fina Du! Kram

 • annika-linnea

  Glad midsommar!

  • Susanne Jonsson

   Tack! 🙂