Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Ekologiskt på budget  Glutenfritt  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Mat för många  Mellis  Recept  Rester  Snabblagat  Sommarmat  Sylta och safta  Tips  Vardagslyx  Veganskt  Vegetariskt 

Aprikostid

Har ni sett vad fina aprikoserna är nu?

De kommer från medelhavet, det är värsta stenfruktssäsongen där nu, så passa på att äta dem nu. Det är första året jag har hittat fina, ekologiska i vanliga butiker. Jätteroligt! Heja ni som jobbar med det och alla som handlar det när man har möjlighet.

bild 1

Visst är de vackra?

bild 2

Tänkte koka marmelad och kompott. Börjar med kompott tror jag. Ett utmärkt tillfälle att använda upp en halv lime jag hittade i kylen. Om frukt som äpplen, päron, persikor mm börjar bli lite halvtråkig är det här det perfekta sättet att förvandla den till en skön dessert!

bild 3

Denna enkla, supergoda efterrätt som vi åt varje dag efter lunchen när jag jobbade i Frankrike. Bara att skära frukten i bitar och koka med socker efter egen smak, citron och vanilj. Ibland har jag i kanelstång eller hela, gröna kardemummakapslar. Ljuvligt!

Kyl och servera som den är eller med en skvätt gräddmjölk.