Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Fika  Grilla!  Mat att förbereda  Mat för många  Plockmat  Recept  Sallad  Sommarmat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Grillbonanza

Igår var det grillmys!

All mat gick åt i ett huj efteråt, speciellt den hära grillade kladdkakan

Så gott med grillade marshmallows, smält choklad och salt kolafyllning som rinner ut när man knäcker ytan.

kladdkaka

Och här finns grillprogrammet att kolla på igen om ni missade det! Notera speciellt Pekkas gratinering av kladdkakan. Perfektion. Och Karl Trollkarl, 17 år och hur grym som helst!

För sommarens grillstunder rekommenderar jag verkligen den här supergoda salladen med grillad korv och basilikacrème.

sallad

 

Och för lite lyxigare dagar, testa grilla saftiga lammracks! Servera med sallad på en bräda, snyggt & gott! Chimichurri, ni vet såsen med det härligaste av namn, är extra fiffig, för du använder den även som marinad. Grillade citrusfrukter är jättegott till!

lammracks

 

Finaste hälsningar från oss alla!

IMG_6474

Vi längtar redan till hösten!

 

Foto: Matilda Sandberg, SVT

 • Birgitta Nilsson

  Vet inte om det berodde på Pekkas talang 🙂 eller bara ren tur att gratineringen blev perfekt, skillnaden mellan vidbränt och perfektion är nämligen hårfin 😉 Hur som helst såg allt riktigt gott och smarrigt ut och ni jobbar som ett bra team tillsammans, du och Pekka. Önskar er en fin sommar!

  Men jag hoppas ju att du Susanne håller ditt skafferi öppet även i sommar. Alltid lika kul att kika in här och se vad roligt du har för dig.

  Må så gott!

  • Susanne Jonsson

   Tack snälla Birgitta! Det är så roligt med din positiva energi som du generöst delar med dig av! Önskar dig en toppensommar och så håller vi kontakten här!