Bakat  Bjudmat  Desserter  Fika  Mat att förbereda  Mat för många  Okategoriserade  Recept  Söndagsbaka  Tips  Vegetariskt 

Mys med oss ikväll!

Ikväll har vi en kanonshow. Sarah Widman påskpysslar, Micael Bindefeld drömreser och Simian ghost spelar. Wow liksom, vilken start på lördagskvällen!

Jag bakar ett av mina favvorecept Chokladkaka med knäckig smörkola & havssalt

Underbar smakbrytning när choklad möter nötter, kola och havssalt.

Tosca-3-web

En av våra gäster var nötallergisk, så det blev enbart mandel i kolan, men annars brukar jag blanda mandel med pistasch, hassel, cashew- och valnötter. En perfekt påskkaka!

Några bilder från kvällens show kommer hära. Ebba styrde ihop oss alla toppenfint, här hittar ni henne!

Vår rekvisitör Annika Hofverberg har öga för detaljer

bild 4

Öga för detaljer har även Micael Bindefeld och Sarah Widman. Ja, det lär finnas en bild någonstans (inte i min mobila iaf) där alla 3 kollar åt samma håll. Men, den här är liiite roligare.

bild 2

De här duktiga människorna från Simian ghost spelade för oss. SÅ mysigt, och vi har börjat fika vid ett matbord i finalen på programmet. Idag är det Sarah’s härliga påskbord. Det gav oss en härlig känsla i magen. Hoppas Ni gillar det också. Glad fortsättning på helgen!

Kärlek.

bild 1

 

 

 

  • Mari

    Snälla du, tänkte försöka göra denna kaka en andra gång. Men skulle behöva tips på ugnsvärmen. Varmluft eller vanlig? Med vanlig tog det mkt längre tid än den ca tid som angavs för att få en hållbar yta i mitten av kakan innan kolaröran ska på. Så kanterna vart mkt torra och hårda istället. Tips på om man alltid ska ha varmluft vid dina bakrecept kanske?

    • Susanne Jonsson

      Hej Mari,
      Ugnar kan variera, jag gör recepten för vanlig ugn. Om det är varmluftsugn så behöver man dra ner värmen, jag brukar dra ner ca 25 grader. Men man måste alltid hålla koll på tiden och korrigera vid behov, eftersom det kan variera mellan ugnar och formar. Jag vet inte vad som har hänt, men prova grädda kortare tid, den ska fortfarande vara mycket krämig när du lägger på nötterna, det ska bara vara en liten yta. Lycka till!

      • Mari

        Det gick bra så Susanne! Gott som bara den. Tack för svar. 🙂

        • Susanne Jonsson

          Bra jobbat Mari! Heja Du!

  • Birgitta Nilsson

    Hej Susanne!
    Ni ser verkligen ut att ha haft det mysigt och trevligt, önskar jag hade kunnat vara med er, men det är mycket nu…bl a var det ett inköp från det stora möbelvaruhuset som engagerade hela familjen och som upptog hela vår helg. Men nu till påsk ska vi unna oss att mest bara slappa och gotta oss 🙂

    Jag önskar dig en god och glad påsk!!

    • Susanne Jonsson

      Tack Fina Birgitta! Glad & skön påsk på dig och de dina 🙂

  • Cecilia Nilsson

    Hej, kakan ser väldigt god ut. Kan man på något sätt få till en glutenfri variant? Cecilia

    • Susanne Jonsson

      Hallå där Cecilia, Ja det går säkert på något sätt! Om man tar tex det här receptet som grund och sedan kokar nötkolan fast med glutenfri mjölmix istället för mjöl, vad tror du om det? https://blogg.svt.se/susanne/2013/10/glutenfri-chokladkaka-med-paron/
      Hör gärna av dig om du testar! Vet att många fler är nyfikna 🙂

  • Ami

    Vad mysigt där är att bänka sig framför tv:n när du och Ebba är i rutan på lördagkvällarna. En riktig högtidsstund som jag inte gärna missar om jag är hemma. Hade inte allt hemma till din chokladkaka idag tyvärr. Ska absolut göra den någon gång men idag blev det istället gubbens favoritkaka som dock liknar din i viss mån. Toscakaka med 3 dl grovhackad mandel blandad med den knäckiga smeten ovanpå (från Vår kokboks senaste upplaga). Den ligger i frysen o väntar på påskgästernna. Jag gillar att kunna förbereda så mycket som möjligt innan gästerna kommer eftersom jag har ett handikapp som begränsar mig. Vill spara det mesta av orken och energin till gästerna när de är här.

  • Anna

    Underbart var kvällens program! Du inger ett sådant lugn och samtidigt sådan ren glädje genom rutan Susanne, tusen tack för det. Ska utav tvekan testa denna härliga kaka. Kärlek tillbaka!

    • Susanne Jonsson

      Hej Anna, Oj vilka fina ord, tusen tack själv. Ha en jättefin söndag!

  • Marianne

    Hej ! Jag har bakat denna smarriga kaka nu och den blev faktiskt så fin som på tv och var jättegod. tack för alla fina recept och en trevlig blogg.

    • Susanne Jonsson

      Hej Marianne! Vad roligt att du gillade den och att du hör av dig, Tack!

  • Karin

    Hej Susanne
    Kan man frysa denna smarriga chokladkaka?
    Glad Påsk från ett vårligt Österlen /Karin

    • Susanne Jonsson

      Hej Karin
      Det går bara fint. Glad påsk!

  • Bittan

    Hej !
    Första gången jag söker igen ett recept jag ser på Tv, nu ska jag prova denna härliga nötchokladkaka ! Tack för inspirationen 🙂 glad påsk från Piteå med också Gällivarefödd / Bittan

    • Susanne Jonsson

      Hej Bittan! Härligt att höra! Glad påsk till dig och varmt välkommen hit till mitt krypin!

  • Hedvig

    Hej Susanne! Du är både härlig och duktig och jag blir så glad av dig! Har du möjligtvis ett instagramkonto, utöver bloggen, där du också lägger ut recept? 🙂

    • Susanne Jonsson

      Hallå Hedvig! Tack för dina fina ord. Ja, vi har ett instagramkonto @gokvall där vi lägger ut lite allt möjligt från programmet och runtom! Ibland är det recept 🙂