Äggfritt  Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bjudmat  Desserter  Ekologiskt på budget  Fika  Glutenfritt  Hälsokrubb  Mat att förbereda  Mat för många  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Söndagsbaka  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Snickersbitar

Lovade ju posta recept på de här goda raw-snickersbitarna igårkväll, så här kommer det:

 

Snickersbitar, 60 st

20 st dadlar (eller fikon om du gillar det bättre), blötlagda om de är väldigt torra

2 msk chiafrön

0,5 dl kakao

2 msk kokosfett

1 tsk vaniljpulver

3 msk kaffe eller juice

2 dl mandel

Mixa dadlarna med kniven i matberedare, tillsätt allt utom mandel, mixa till en slät massa. Behövs det så tillsätter du lite mer vätska. Tillsätt mandel och mixa snabbt ihop. låt det gärna finnas bitar kvar. Bred ut i en liten form ca 15×20 cm klädd med plastfolie. Ställ i kyl. Gör jordnötstopping (nedan). Bred den ovanpå kakan. Strö på valfritt garnityr tex jordnötter, mandel- eller kokosflagor. Ställ i kyl. Skär i pyttesmå bitar. Garnera med kakao eller smält choklad.

jordnötstopping

5 dl salta jordnötter

2-3 msk kokosfett

2 tsk råsocker (eller honung)

1 tsk vaniljpulver

Mixa ihop samtliga ingredienser.

 

IMG_1814

 • Jennie

  Vad glad jag blir att du gör rawfood! =)
  Gör jättegärna mer sådant i TV och öka intresset även för andra!
  MÅnga skulle må bra av det och det är ju så gott ju!
  Går ju att baka jättemkt gott och naturligt på rawfood också.

  • Susanne Jonsson

   Hej Jennie! Tack för att du hör av dig, roligt att du gillade 🙂

 • AME

  Hej!
  Tycker om dina recept. Du minskar på socker i efterrätter och kakrecept vilket jag tycker är bra.

  • Susanne Jonsson

   Hej! Tack snälla Du! Jättebra med feedback så jag får veta vad ni gillar och om ni vill ha mer av vissa recept. Att minska på sockret gör det svårare att ta fram nya recept, det tar längre tid för mig, så jag blir verkligen glad att du märker det och hör av dig. Tack!