Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Fika  Mat att förbereda  Mat för många  Mellis  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Pollykaka i långpanna

Älskar att baka i långpanna. Det räntar på så bra!

Den här kakan är en av mina favoriter, den blir väldigt saftig och fin när den bakas på yoghurt. Skumgodisarna på toppen blir härligt gratinerade, lite krispiga utanpå och mjuka inuti.  Sedan är den väldigt enkel och snabb att baka. Det gillar jag.

 

namnlöst

Pollysockerkaka i långpanna, 16-20 bitar

4 ägg

3 ½ dl strösocker

1 ½ dl flytande smör & rapsolja+till formen

2 dl naturell yoghurt

5 ½ dl vetemjöl

1 msk bakpulver

1 msk vaniljsocker

1 påse Polly, valfri smak

till formen: smör och ströbröd

 

Börja med att provsmaka några Polly. Det är viktigt att kontrollera kvalitén. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en långpanna, ca 25×35 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och yoghurt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, sikta ner i smeten och blanda försiktigt. Häll smeten i formen, strö på 2 nävar Polly och grädda ca 30 min i ugnens nedre del. Prova att kakan är klar med en sticka. Låt svalna och skär i bitar. Ät och njut!

Servera med lättvispad grädde om du vill.

Kakan går bra att frysa.

 

 

Ps.

Här har våran duktiga Nils klippt ihop en liten video om kladdkaksbak!

http://www.svtplay.se/klipp/1774802/