Baka snabbt & Enkelt  Bakat  Bröd  Fika  Glutenfritt  Hälsokrubb  Mellis  Okategoriserade  Vegetariskt 

Päron- & mandelbröd på teff

Nu har brödet noga smakats av.

Det blev jättegott! Möjligen att en aning sötma hade vart på sin plats, så jag har lagt till lite honung i receptet.

 

glutenfrilimpa-6

 

Jag har bakat brödet på teff-, majs- och rismjöl. En egen mjölblandning. Jag ville testa det här teff som oftast används i afrikansk matlagning och bakning. Jag har bara smakat det en gång tidigare, i brödet på en etiopisk restaurang. Injera. Mycket gott! Och teff är naturligt glutenfritt. Ett gräs.

 

Teff är på trend och jag hoppas verkligen att handeln med teff ger fördelar tillbaka till Etiopien, så det får vara hållbart på alla plan. Tydligen odlas det mer och mer på andra platser, blir spännande att se vad som händer. Läste en informativ artikel om det i The Guardian Move over quinoa, Ethiopias teff poised to be next super grain.

 

Nu återstår lagringstest av brödet för att se hur det smakar efter en dag samt efter frysning.