Bjudmat  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Mat att förbereda  Mat för många  Matlådor  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Rester  Sallad  Snabblagat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Dundersallad

Sprängfylld av nyttigheter är den här supersalladen som kom till mig när jag vrålhungrig skulle he ihop en sorts lunch på rekordtid. Jag hade kokt quinoa i kylen och rivna, tvärwokade rödbetor (middagsrest). När man blandade ihop dem med ett par skivor röd lök och pressade på citron blev det supergott!

 

rödbetsquinoa-2

Strödde på lite gräslök och serverade med hackad stjälkselleri, fetaost och hommos. Hommos har jag nästan alltid färdigt i kylen, perfekt när man behöver ett snabbt mellis eller gucka.

Tips: Toppa salladen med skivat äpple, russin och rostad mandel.

 

 

Perfekt Hommos, 6 port

 

1 ½ dl kikärtor, kokta och sköljda

1 vitlöksklyfta

½ dl tahini (sesampasta)

½ dl pressad citron

1 dl vatten

1/2-1 tsk salt, efter egen smak

olivolja

sumak (valfritt)

Mixa samtliga ingredienser utom sumac och olja i 10 minuter matberedare. Ställ i kyl. Vid servering, gör en grop i röran med baksidan av en sked och ringla olja över. Strö på sumak.

  • Liselott

    Hej Susanne,
    Din Dundersallad ser jättegod ut men vad menas med att tvärwoka rödbetorna ? Jag tolkar det som att woka dem ruskigt snabbt, eller ?

    • Susanne Jonsson

      Hej Liselott, Helt rätt, woka dem snabbt!