Dundersallad
Sprängfylld av nyttigheter är den här supersalladen som kom till mig när jag vrålhungrig skulle he ihop en sorts lunch på rekordtid. Jag hade kokt quinoa i kylen och rivna, tvärwokade rödbetor (middagsrest). När man blandade ihop dem med ett par skivor röd lök och pressade på citron blev det supergott!
Strödde på lite gräslök och serverade med hackad stjälkselleri, fetaost och hommos. Hommos har jag nästan alltid färdigt i kylen, perfekt när man behöver ett snabbt mellis eller gucka.
Tips: Toppa salladen med skivat äpple, russin och rostad mandel.
Perfekt Hommos, 6 port
1 ½ dl kikärtor, kokta och sköljda
1 vitlöksklyfta
½ dl tahini (sesampasta)
½ dl pressad citron
1 dl vatten
1/2-1 tsk salt, efter egen smak
olivolja
sumak (valfritt)
Mixa samtliga ingredienser utom sumac och olja i 10 minuter matberedare. Ställ i kyl. Vid servering, gör en grop i röran med baksidan av en sked och ringla olja över. Strö på sumak.