Chokladdröm & Biscotti
Iafton tänker vi bjuda på en krämig chokladdessert med lyxig känsla på bara 3 ingredienser! Dessutom är den ekologiskt, för idag ska Ebba och jag prata lite om de ekologiska mattrenderna jag spanade på i Tyskland.
Det bästa med den här desserten är nog ändå, förutom smaken, att den är superenkel att göra och passar bra att förbereda dagen innan du har gäster. Dra bara på plastfolie när de stelnat i kylen. Jag använder oftast choklad runt 65-70%, men ta den du gillar. Sedan är det bara att garnera med bär eller frukt. Jag blandade apelsinchips, pistaschkärnor och bär. Bär är svårt att hitta färska, ekologiska den här årstiden men det går bra med frysta. Ett tips är att frysa in hela klasar och blad av röda vinbär när buskarna dignar av dem i slutet av sommaren, de håller sig finfint i frysen. Stylingtips: servera i omaka glas, allt från miniburkar till snaps- eller likörglas funkar fint. Jag har hittat mina på loppis.
Här finns receptet Susannes chokladdröm
Men vi ska baka också!
Biscotti serveras ofta med ett glas dessertvin eller kaffe, men jag gillar även att ha dem som knaprigt tillbehör till krämiga desserter som chokladdrömmen eller helt enkelt med lite glass i en skål. Förresten, har ni testat att slå en espresso över glassen? Dra mig baklänges vad gott det är. De här biscottissarna eller mandelskorpor, ni får välja vad ni vill kalla dom, är speciella för de är glutenfria. De är mycket enkla att baka, bekvämt med färdigmalt mandelmjöl.
Här finns receptet:
Citronzest och tranbär ger en härlig smakbrytning till vaniljen och det småsöta mandelmjölet. Nymortlad, aromatisk kardemumma knyter ihop smakerna. Jag har väldigt lite socker i, för jag tycker det är godast så. Då passar de till mellis också. Du kan byta ut pistaschkärnorna mot andra nötter eller mandel. Jag har även testat baka samma recept på hasselnötsmjöl med lite kakao i och det funkade kanonbra.
Skär dem i önskad storlek med en vass brödkniv när de svalnat något.
Torka skorporna på plåt.
Sedan är det bara att njuta doften av nybakat och tillfredsställelsen av att servera dina egna, färgglada, glutenfria, ekologiska biscotti.