Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Ekologiskt på budget  Fika  Frukost  Glutenfritt  Hälsokrubb  Mellis  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Söndagsbaka  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Bakad gröt

Hej fina Ni!

Har ni testat bakad gröt? SÅ gott! Ett nyttigt och kul sätt att variera frukosten. Doften är magisk. Mycket bra sätt att vakna på. Det är enkel, anspråkslös havregrynsgröt som bas, sedan piffar man med olika kryddor, frukt eller bär. Häromkvällen gjorde jag en kanongod variant med pumpakärnor, russin och kanel. Serverade med tjockyoghurt och rivet äpple. Enkel och god dessert/kvällsfika.

bild 2

 

Såhär gjorde jag till 4:

3 dl havregryn

2 msk linfrö

1/4 tsk bakpulver

1/2 tsk kanel

1 nypa salt

1 nypa vaniljpulver

russin efter egen smak

1 dutt honung el sirap

3 1/2 dl mjölk

1 ägg

topping: ett par smörklickar, pumpakärnor

Blanda torra ingredienserna. Rör ner resten. Ner i oljad ugnsform, klicka på lite smör. Toppa m pumpakärnor. 30 min mitt i ugnen 180 grader.

Spara i kylen om det blir över, värm eller stek upp eller ät kall.

bild 1bild 3