Lyxmat  Okategoriserade  Plockmat  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Vernissage Umeå 2014

Idag var det pampig invigning av utställningarna på Bildmuséet i Umeå. Visst har ni sett att Umeå är europas kulturhuvudstad 2014? Det händer så mycket i stan, verkligen värt att besöka.

På mingelpartyt efter vernissagerna serverade vi bubbel och runt 800 snittar med smaker från Västerbotten: rödingtartar med krispiga brödchips, minipajer med Västerbottensost och massor av svamp, filosnibbar med rostade morötter och sesam och såklart min absoluta favvo, specialaren lingontryffel.

Jag lovade några gäster att posta länkar till de recepten jag har, så de kommer här

http://www.svt.se/gokvall/recept/ljuvlig-lingontryffel

http://www.svt.se/gokvall/recept/minipajer-med-vasterbottensost-och-dinkel-1

Tillsätt bara lite stekt svamp.

http://www.svt.se/gokvall/recept/citrondoftande-minipajer-med-ost-och-broccoli

http://www.svt.se/gokvall/recept/knapriga-filosnibbar-med-rostade-morotter-och-sesam

 

En av konstnärerna som hade vernissage i eftermiddag är Katarina Pirak-Sikku. Här är vi och i glaset ser ni en något suddig spegelbild av fantastiska Frida Hyvönen vid flygeln. En mycket fin inramning. Katarinas mamma och pappa Lars och Astrid Pirak var stammisar hos mig när jag jobbade i fjällen, de är väldigt speciella för mig så idag var extra roligt på flera sätt. Frida var och spelade hos oss på Go’kväll när hon släppte sin senaste skiva, alltid grymt bra och fin.

 

bild 2

Jag fick till och med träna lite på franskan, som ju blir extremt rosslig när man inte använder den. Jag blir så blyg när jag ska prata franska i Sverige, för att jag inte pratar så bra. Men vet ni, Frankrikes tjusiga ambassadör tyckte jag hade ett fint Fransk- Franskt uttal, man tackar 🙂 Han var eventuellt bara artig och väluppfostrad, men Merci beaucoup Monsieur ambassadeur, jag blev jätteglad.

 

Rödingtartar i glas, enkelt och snyggt.

 

bild 1