Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Fika  Glutenfritt  Här är ditt kylskåp Susanne  Kökshemlisar  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Snabblagat  Vegetariskt 

Turbodessert

Hur känns det efter arbetsveckan? Lite trött kanske? Vad blir det för middag hos dig? Är det tacos?

För fredagströtta och andra som int drar sig för en genväg ibland vill jag tipsa om turbodesserten från matkassen. Så enkel och god.

http://www.svt.se/gokvall/recept/susannes-smarta-veckorecept

Har du testat?

 

mime-attachment

Varva turkisk yoghurt och färdig chokladsås, garnera med bär (om du vill).

http://www.svt.se/gokvall/recept/chokladdessert

Ps. ingen kommer veta att du tagit en liten genväg, den både ser och smakar betydligt lyxigare än man kan tro.

Trevlig fredag på er alla!

 • Sarakatarina Marteus

  Hejsan!

  Nu är jag lite småirriterad…här försöker man börja året med nya tag och så kommer du och frestar med en så enkel och oförskämt god chokladdessert! Fast vadå? Jag är lagom och underbar precis som jag är och därför tackar jag massa massa mycket för ännu ett stjärnrecept. Igår gjorde jag en variant till fredagsmyset – bytte choklad mot kolasås, toppade med lite fileade apelsinskivor och doftade över kanel…saknades bara lite hackade hasselnötter.

  Tack Susanne! / Sara

  • Susanne Jonsson

   Woohooo! Bra tips! Låter jättegott!

 • Sara

  Den här desserten får mig att tänka på en portionsförpackning yoghurt med chokladsås som jag en gång köpte för att testa och sedan kom att ha som stående inslag på mina helgfrukostar när jag bodde i Genève. Det var nog tur att jag bara bodde ett halvår i Genève… Jag måste absolut testa din dessert också, men jag tror att det är bäst att den får förbli just en dessert och inte en frukost.

  • Susanne Jonsson

   Hihi, kanske det 🙂

 • Susanne i Lund

  Hej Susanne!

  Jag och min lilla dotter tittar ofta på när Du lagar mat. Du är duktig! Vi har ett problem. Jag hittar inga minipajformar. Hade helst velat ha ca 9-10 cm i diameter och hörna i folie. Jag har verkligen letat överallt. Skulle velat baka tre olika sorters minisar till min födelsedagsfest. Hur skall jag höra har Du ngt knep. Muffinsformar har ju för hög och tunn kant. Snälla ge mig ett råd!!!!

  Hälsningar Susanne

  • Susanne Jonsson

   Hej Susanne! Snyggt namn 😉 Roligt att ni är med mig i köket! Jag får inte skriva ut namn på affärer, men om du söker på små pajformar på nätet så finns det på flera nätbutiker.
   Mina minipajer bakar jag antingen i porslinsformar eller, om jag gör engångs, i mazarinformar som finns på vanliga mataffären (aluminium). Köksavdelningen på varuhusen börjar också ha många olika formar. Hoppas det går bra att hitta! Annars, som sagt, mazarinformar, brukar ta de runda. Blir jättegulliga pajer. Du behöver inte förgrädda pajdegen. Ska du göra salta eller söta pajer?

   • Susanne i Lund

    Visst är det ett snyggt namn. Mycket nöjd med mamma ich pappas val 🙂 det skall bli tre sorters sakta paket till min 40 års fest. Är det ok med mazarinformar? Blir de inte för små? Är nog bäst eg att ha mazarinformar om man skall göra många. De mazarinformar som Du köper, vilken diameter har de? Skall man inte förhärdad? Skall man ha se inne i ca 10-15 min? Tack snälla för att Du svarade mig. Jag formligen bor i vårt kök – det är ett arv i familjen. Vi älskar att laga mat och äta den!!! Min dotter är världens bästa lill-kocka på 2 1/2 år.

    • Susanne Jonsson

     Hej!

     Jag tyck de är perfekt storlek, 5-6 cm. Folk brukar vara tokiga i dem =) Nej, man behöver inte förgrädda. Du kan göra dem dagen/dagarna innan och värma på dem. Låt formen vara kvar och pluppa ut dem när du lägger upp. Ibland gör jag degen och fodrar formarna några dagar innan och förvarar dem i kyl. Bra om man har mycket att göra nära kalaset. Här kommer två av mina recept. Kör hårt och grattis!

     http://www.svt.se/gokvall/recept/minipajer-med-vasterbottensost-och-dinkel-1

     http://www.svt.se/gokvall/recept/citrondoftande-minipajer-med-ost-och-broccoli

     • Susanne i Lund

      Hej igen och tack! Det är den 4 mars så det planeras för fullt. Tack för att Du svarar så vänligt! Jag har några små funderingar.

     • Susanne Jonsson

      Heja på Susanne! Det är int alltid jag hinner svara så snabbt, men ibland så! 🙂

     • Susanne i Lund

      Kan man frysa minipajer? Blir det gott? Om man tinar långsamt i kyl ich sedan värmer i ugn. Skall jag kanske förtesta

     • Susanne Jonsson

      Det går att frysa pajarna, ätkvalitén påverkas något, men å andra sidan kanske det bara är marginellt och värt ändå.

     • Susanne i Lund

      Nu är två sorters minipajer gjorda. Jag tig bort formarna. Går de att värma upp före servering utan formarna eller trillar de itu då?

     • Susanne i Lubd

      Förresten var der ett trevligt upplägg i dagens Gokväll. Du är glad och positiv och det går rakt genom rutan! Bra jobbat!

     • Susanne Jonsson

      Tack snälla du! 🙂

     • Susanne Jonsson

      Det borde går fint det med, kör hårt!