Okategoriserade 

Semlor 2014

Håller på med ett nytt recept idag. Det ska bli en variant på semlor. Vad brukar ni göra för semlor? Vanliga? Smaksatta? Med varm mjölk eller utan?

 

Och den viktigaste frågan: Håller du på dig till fettisdag eller har du redan börjat njuta? 😉

 

 

 • Henning Sundstedt

  Hej Susanne, ursäkta att jag frågar här men tråden om marmelad var stängd. I vilken butik i Umeå var det du hittade pomeranser?
  Jag har ringt och varit runt ett flertal i helgen och, ”nada”.

  • Susanne Jonsson

   Hej Henning! Äsch, vad tråkigt, de finns bara 1-2 veckor per år och nu är deras säsong förbi. Alla kan ta hem dem, så be personalen i din närmaste butik att de tar hem dem åt dig så fort det går.

 • Anna J

  Jag åt en semla för en vecka sen då jag bjöd min pappa på semmelfika. Det blir nog min enda semla för denna säsong då jag inte är så förtjust i bakverket. Däremot älskar jag den släta kardemummabullen så det blir nog en påse med såna nästa vecka och då skippar jag mandelmassan och grädden.

  • Susanne Jonsson

   Kardemumma alltså… allt blir godare med den kryddan! Jag har också alltid haft jättesvårt för mandelmassa och grädd-delen, tills jag gick kockskolan och lärde mig göra egen mandelmassa. Helt annat när man kan kontrollera sötman och kvalitén på råvarorna. Speciellt gillar jag att ha i rivet äpple eller äppeljuice i fyllningen. Det ger en fin smakbrytning 🙂

   • Anna J

    Men tack för tipset om äpple i fyllningen. Tror jag ska testa det i helgen, blev lite sugen på att testa detta nu. Gillar din blogg och dina tips jättemycket. Du inspirerar verkligen.

    • Susanne Jonsson

     Men hej Anna, vad roligt att höra! Det är fint det här med bloggar, så vi kan ha mer kontakt och tipsa varann om bra grejor!

 • Gun

  Som barn fick vi alltid vänta till fettisdagen. Och semlorna serverades med varm mjölk. Jag älskade det. Vi brukar tjuvstarta lite i början av februari med semlor, så även i år. Men på fettisdagen så köper vi naturligtvis stans godaste semlor till jobbet.

  • Susanne Jonsson

   Nu blir man ju nyfiken vem som bakar de godaste semlorna i din stad Gun? 🙂

 • Ami

  Tjuvstartade för någon månad sen faktiskt. Gjorde släta kardemummabullar och la i frysen, köpte hem mandelmassa och grädde. Om man har de ingredienserna hemma blir det ju världens bästa snabbfika. Jag river mandelmassan och blandar med ingröpet och lite mjölk till lagom lös konsistens. Grädde o florsocker också förstås. Oftast äter vi dem till kaffet som de är men när jag var barn åt vi oftast med varm mjölk. Det händer att vi gör nu med men inte så ofta. Smaskigt båda delarna.

  • Susanne Jonsson

   Så gott det låter Ami!

 • VL

  Det går hem när som!
  Vad trevligt det var att se att SVT go kväll (onsdag) när folket åt mat runt bordet, det såg riktigt fint ut och bra! Mer av det, ni är riktigt bra och inspirerande!

  • Susanne Jonsson

   Tack! Härligt att höra! Ska hälsa det mina kollegor!

 • annika-linnea

  Jag väntar till fettisdagen! Däremot äter jag bulle med vaniljkräm = bakelse. Så kan man ljuga för sig själv! annika-linnea

  • Susanne Jonsson

   Hihi, bara det funkar för dig! 🙂