Äggfritt  Bakat  Bjudmat  Desserter  Fika  Glutenfritt  Hälsokrubb  Mellis  Tips  Vegetariskt 

Raw food energibollar

Idag bakar jag härhemma. Det ska bli goda mellanmål till tisdagens Go’kväll. För då, äntligen är det dags för ett samarbete mellan Go’kvälls tisdags- & onsdagsexperter. Jag och Sofia Åhman, ni vet, våran duktiga och populära träningsexpert, ska laga mat tillsammans. Vi har länge pratat om den stora mängd frågor vi får angående mat och fysisk aktivitet: vad är ett bra mellis före/efter träning, vad behöver en vanlig motionär, behöver man köpa svindyra energidrycker i neonfärger och olika pulver och hur långt klarar man sig egentligen på ”vanlig mat”.

 

Få se hur mycket vi hinn i programmet, min ambition är att ha träningsmat och hälsokrubb som tema här på bloggen nästa vecka. Hur känns det? Vi kan testa lite, tillsammans. Och tipsa varann när vi kommer på nåt bra.

09022014-namnlöst

Här är två supergoda smeter, lingon- & blåbärsbollar med citron och ingefära respektive chokladbollar med kaffe & kardemumma. Jag har experimenterat endel med raw food, det är spännande. Men ingen fara, jag tänker inte sluta laga mat med värme. Jag tror på balans, lite av varje.

09022014-namnlöst-2

Rullade dem i kakao, de är så goda att jag int fattar hur jag int har kommit på det här tidigare?! Smakrika och härligt, krämigt chokladiga med krisp från kakaonibs.

De här är dessutom både nöt- ägg och mjölkfria. Perfekt fika för alla.

Hoppas du är med oss på tisdag. Vi längtar!

09022014-namnlöst-4