Okategoriserade 

Pizzafredag

Hej kompisar!
Vad äter ni ikväll?
Tänkte tipsa om en supersnabb grej som jag skrivit om tidigare, Umeås speciella bidrag till gastronomin: Rullpizzan!

20140221-161304.jpg

Minns ni den?
Man köper färdiga orientaliska bröd och piffar till med sin egen favvotopping.

20140221-161618.jpg

Brukar vara väldigt poppis som fredagsmys och superenkel sportlovsmat!

20140221-161806.jpg

Har ni förresten hört att endel har pommes på sina pizzor? Har du testat? Hur smakade det? Ryktet säger att det finns en skrovmålspizza också, i Kiruna. Kreativt!

 • Ann Forssell

  Susanne, jag såg just att Magdalena Graaf ätit en sådan pizza, kolla in hennes blogg. Hon är hos sin pappa lite norr upp. Jag hoppar över pommes, Dina enkla pizzor är kanon. Vi har gjort dessa i säker 20 år, min amerikanska svägerska tipsade mig. Kram o tack för alla fina recept.

  • Susanne Jonsson

   Haha, vad roligt! Tack för tipset!

 • Ami

  Har faktiskt testa både orientaliska bröd och polarkakor i brist på ork o tid att göra egen pizzadeg. Helt ok. Pommes låter inte gott att ha på pizza men har aldrig provat. Det var som när vi köpte en pizza med oxfilé o bearnaiessås, blev helt fel. Pizza gott, oxfilë o b-sås gott – men inte ihop. Men smaken är ju som tur är olika.
  Vi har en favoritpizzarecept som kommer från någon tidning på 90-talet, när grabbarna var barn. Tunnkavlad pizzadeg, enkel tomatsås som bara behöver röras ihop av ett fåtal ingredienser + riven smakrik ost + strimlad skinka. Så SUPERENKELT OCH SUPERGOTT, DET GILLAR JAG! Sen en enkel hemmagjord vitkålssallad till det. Vi har varierat pålägget ibland men kommer alltid tillbaka till de få ingredienserna som var från början.
  Kram Ami

  • Susanne Jonsson

   Så härligt Ami! Enkelt & gott, det är precis så man vill ha det! Kram