Okategoriserade 

Kladdkakstårta ikväll

Alltså, jag är helt kär i de hära små tårtformarna som vi använder kvällens program. De finns lite överallt nu. De är så mysiga och jag är alltid pepp på tårtor i nya former. Snyggt med mindre, höga tårtor.

Jag vill verkligen rekommendera det här receptet, även om du inte brukar baka så ofta så är det lätt att lyckas med.

 http://www.svt.se/gokvall/recept/susannes-smaskiga-kladdkaka

Nå nå, minnet av den här dagen kommer vara med mig ett bra tag. Skön stämning, underbara gäster och grym musik. Och tänk att jag fick låna Johannas (Westman) legendariska mixer Lennart för en stund. Stort. Både Lennart och duktiga Viktor and the blood hade handlag i köket. Det ser man tydligt. Framförallt satt det int fast nånstans. Jag gillar! Lennart kommer också från Norrbotten, Pite, så vi hade lite sånt att prata om. Älskar att stå i köket och lyssna på blandningen av dialekter. Mjuk norrbottniska, klingande dalmål och Ebbas och Sarahs sköna Västkust-ska.

IMG_9932

Just stämningen är viktig för mig. Att det känns bra i hjärtat.

IMG_9814

Eftersom vi tycker så mycket om er så vill vi med kärlek dela med oss av våra bästa kladdkakor, posta gärna ditt favvorecept som kommentar, det vore superkul!

 

 10 kladdiga kakor och desserter att testa:

http://www.svt.se/gokvall/recept/kladdkakstarta

https://blogg.svt.se/susanne/2013/10/glutenfri-chokladkaka-med-paron/

http://www.svt.se/gokvall/recept/kladdkaka-med-pistagenotter-och-milkshake-pa-hallon-1 

http://www.svt.se/gokvall/recept/kladdkaka-med-pepparkaksfrosting-1-stor-eller-8-sma-1 

http://www.svt.se/gokvall/recept/rocky-road-brownies 

http://www.svt.se/gokvall/recept/blabarsmousse-i-glas-1 

http://www.svt.se/gokvall/recept/julbrownies-med-kardemummatryffel 

http://www.svt.se/gokvall/recept/mauds-franska-chokladtarta 

http://www.svt.se/gokvall/recept/mauds-enklaste-chokladtarta-1

https://blogg.svt.se/susanne/2013/12/festlig-nyarsdessert/

 

IMG_9851IMG_9892IMG_9894IMG_9878IMG_9830

 

Sist men inte minst, Ebba, välkommen tillbaka efter mammaledigheten. Så roligt att jobba tillsammans igen. Visst hälsar ni på i Ebbas fina blogg?

https://blogg.svt.se/ebba/

Nu drar vi till köket och snor ihop en kladdkaka!

 

Ps. såg Ni Sarah Widman’s snygga saker? Bra tips att återanvända och använda färger ton i ton i dukning. Sarah är dessutom en av de trevligaste sprudelinspirationsmänniskorna man kan tänka sig.

  • Kerstin Lennerman

    Hej!
    Här kommer mitt favoritrecept på kladdkaka!

    Ingredienser:
    2 ägg
    2 dl socker
    100 gram smör
    100 gram blockchoklad
    1 dl vetemjöl
    20 droppar pepparmyntsolja

    Gör såhär:
    Vispa ägg och socker poröst
    Smält smöret tillsammans med blockchokladen
    Häll choklad- och smörblandningen i socker- och äggsmeten
    Häll i mjölet
    Tillsätt 20 droppar pepparmyntsolja och rör om ordentligt
    Grädda kakan i 20 minuter i 170 grader

    Kakan går utmärkt att frysa och serveras med fördel tillsammans med grädde, lycka till!

    • Susanne Jonsson

      Tack Kerstin! Det ska jag testa!