Bakat  Bjudmat  Desserter  Fika  Frukost  Glutenfritt  Hälsokrubb  Matlådor  Mellis  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Sallad  Snabblagat  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Kladdkaka med kvarg Glutenfri

Hej!

Vilken kväll! Full energi i hela studion. Jättekul! Och så underbart att ha träningsexpert-Sofia med i köket.

Jag råkade visst också lova ett extra recept i kvällens direktsändning.. Hoppla bara! Och jag som ska upp om 3 timmar..

Här är programmet om du råkade missa det

http://www.svt.se/gokvall/se-program/

 

Bus och mys i vårt kök!

bild 2

Kladdkaka med kvarg 

3 ägg

1 dl råsocker du kan även ta mer socker om du vill ha sötare kaka (eller annan sötning)

250 g kvarg

1 tsk vaniljpulver

1/2 tsk salt

200 g mandelmjöl

1 dl kakao, siktat

smaksättning

1 msk starkt kaffe eller 1 ekologisk lime, det gröna av skalet rivet

 

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt hälften av kvargen, vispa ner de torra ingredienserna och smaksätt, rör slätt och avsluta med resterande kvarg. Häll upp i en springform ca 25 cm. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten när den är färdig så kolla noga mot slutet av grävningen.

Om du int tål mandel går det bra med något nötmjöl, eller 1 dl vetemjöl, men då ryk såklart glutenfriheten.

 

Det här receptet bakar jag hemma ibland, jag brukar servera den med kvarg som jag blandar med hemplockade skogsbär och smaksätter med lite vaniljpulver. Nu gillar jag väldigt syrliga saker, det kan hända att för någon annan passar det bättre att söta kvargen med flor- eller vaniljsocker. samma med kakan, du kan öka upp till 3 dl socker, men jag tycker det här räcker. För mina smaklökar.

 

Müslibitarna blev poppis bland personalen.. Testa! Så enkla och goda!

http://www.svt.se/gokvall/recept/muslibitar

10022014-nötter-41

 

Mick på. Rutiga skjortorgänget.

IMG_1904

 

Största stjärnan är alltid Dixie.

bild 4