Glutenfritt  Här är ditt kylskåp Susanne  Matlådor  Recept  Rester  Snabblagat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat 

Vrålgod korvgryta

Hej!

Idag är det kramens dag, här kommer ett gäng kramar till er finaste läsare.

Idag tänkte jag tipsa om en maträtt som är lite som en stor kram. Potatismos och korv. Det är en blandning mellan wok och gryta, du väljer själv vilka grönsaker du vill ta i, jag hade savoykål, röd lök och morötter hemma, vi kör på det.

Börja med att skala potatis och koka den i lättsaltat vatten. Det är en myt att det tar lång tid att göra eget mos, skär potatisen i bitar så kokar den snabbt. Jag ska visa dig en hemlig genväg strax 🙂

 

21012014-Marmeladkok-2268

Hacka allt.

21012014-Marmeladkok-2276

Woka i olja eller smör på hög värme tills korv och kål fått lite färg. Nyckeln här är färg, då får du godast smak på korv och kål.

21012014-Marmeladkok-2282

He i smaksättare från kylen, det är nu du plockar fram och tömmer snuttar av senap, sambal oelek, chilisås, chipotlepasta och sånt. Jag hade både chipotle och sambal, därav namnet. Det blev ett skönt drag i smaklökarna. Slå på en skvätt grädde med valfri fetthalt (se bara till att den är kokbar). Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Strö på persilja, om du har. Jag brukar ha ett paket i frysen, alltid gott och instant piffeffekt.

 

21012014-Marmeladkok-2270

Avsluta moset. Häll av vattnet. Salt, peppar, smör och mjölk i. Man kan även byta mjölk mot crème fraîche eller tjockyoghurt.

21012014-Marmeladkok-2271

Tvärvispa upp med elvisp. Det här är fusk, jag vet. Jag gör såhär hemma. Har lärt mig av mamma. Det funkar bra, men man får inte vispa för länge, då blir det en massa som påminner mycket om… tapetklister.

Lägg upp på tallrik, skiva en bit äpple och dra ut som en solfjäder, piff!

21012014-Marmeladkok-2292

Visst är det roligt att äta när man har lagt upp lite fint på tallrik?

 

Tips: Gör ett vegetariskt alternativ med bönor och svamp och/eller quorn eller sojakorv.