Äggfritt  Bjudmat  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Matlådor  Recept  Rester  Snabblagat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagsmat  Vegetariskt 

Tisdagsmiddag på en kvart

Idag är det tisdag och då kommer ett nytt tisdagstips!

En perfekt vardagsrätt, du väljer själv om du vill ha i kött eller köra vegetariskt. Jag gillar den här värmande grytan, den är både lite stark och man blir behagligt mätt av den. Dessutom är den kanon att frysa in och ha som snabbmat för stressiga dagar när man kommer hem sent.

 

namnlöst-1993

Hacka och fräs en gul lök i smör eller olja (ha i lite korvslantar eller om du har några rester från tex julskinkan eller söndagssteken eller grönsaksbitar), ta i lite tomatpuré. Häll i 1 burk passerade tomater, 2 burkar sköljda, färdigköpta bönor, linser eller kikärtor och 1 buljongtärning. Skölj ur tomatburken med vatten, i med det också. Koka ett par minuter. Servera med ris och turkisk yoghurt. Jag toppade med vitlöksgroddarna som är så goda och fräscha, och lite koriander. Andra goda toppingar är hackad mandel, kokt, hackat ägg, persilja eller hackad rucola.