Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Glutenfritt  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Snabblagat  Tips 

Popcornmania

Popcorn är kul.

Riktigt kul.

En grym bas att bygga nya, kreativa smaksättningar på.

Och jag tror att den ligger på lur att slå igenom här i Sverige, popcorntrenden. En bra trend. Popcorn är perfekt snacks. Gott, prisvärt och relativt nyttigt. Om man inte gör receptet nedan.

Minns ni den? popcornkakan? Ojoj, den blev en riktig braksuccé!

 http://www.svt.se/gokvall/recept/popcornkaka-1

namnlöst-1975

 

Man smälter marschmallows och smör, vispar ihop det och rör ner popcorn och godis. Vansinnigt, men gott.

namnlöst-1963

namnlöst-1971

namnlöst-1968

Sedan kan man forma bollar eller bre ut i långpanna.

namnlöst-1978

namnlöst-1982

Eller vad sägs om de hära kryddpopcornen?

popcorn

Foto: Sara Danielsson

Såhär gör man:

Kryddpopcorn

1 pkt micropopcorn eller 1 påse färdigpoppade

3 msk smör

1 tsk kanel, malen

2 msk honung

1 pkt torkade tranbär

½ pkt minimarshmallows

Poppa popcornen enligt anvisningarna på förpackningen. Häll i en stor skål. Smält smör, rör ner kanel och honung. Koka upp blandningen, blanda sedan med popcorn. Låt svalna något och tillsätt övriga ingredienser.

 

De här är också jättegoda… speciellt om du gillar dill- & lökchipssmak!

http://www.svt.se/gokvall/recept/dill-och-lokpopcorn-1

 

 

 

  • Annika

    Just det – popcorn kan man också krydda med färskriven parmesan som strös över de varma popcornen (rör om lite). Galet gott!

  • Annika

    På 80-talet skulle jag göra popcornskaka till min födelsedagsfest, men istället för chokladknappar var det gelégodis i. Och jag läste receptet lite slarvigt, eller så var det dåligt skrivet – för allt blandades i kastrullen, och gelégodiset smälte ihop med resten. När det sen stelnade var det bara segt och hårt och totalt omöjligt att skära i. Min absolut mest misslyckade bjudkaka nånsin!
    Lyckades få till det en gång senare, men sen har jag faktiskt aldrig gjort popcornskaka, det kändes aldrig som nån supersuccé – och det finns ju så många andra goda kakor att bjuda på.
    Men jag blir lite sugen igen när jag ser dina fina bilder.

    • Susanne Jonsson

      Oj, vilken historia. Den här är en höjdare, även om den är lite vansinnig. Ja, ostpopcorn är supergott! Bra tips, tack Annika!

  • Lonnea

    Väldigt smaskigt är ju dessutom pepparmintspopcorn. Poppa popcorn, salta som vanligt ( jag brukar poppa i panna). Smält vit choklad som du droppar några droppar pepparmintsolja i. Blanda popcornen med chokladen och strö över krossade polkagrisar. Bred ut popcornen på ett bakplåtspapper så att de inte klumpar ihop sig. Låt stelna, bjud, ät -succé.

    • Susanne Jonsson

      Oh vilket fint tips Lonnea! Kul och kreativt. 1000-Tack, det låter superspännande, längtar efter att testa!