Här är ditt kylskåp Susanne  Kökshemlisar  Matlådor  Rester  Sallad  Tips 

Matlådan & skämsskåpet

Idag hände det.

Äntligen har favvomatlådorna kommit tillbaka. Vi hade med dem i ett program när jag pratade om lite nyttigare matlådor i fjol och tydligen vart de så poppis, att jag int hann köpa några till mig själv. Men, nu är en perfekt tid! Januari, nya tag, laga god och genomtänkt mat. Det kommer mer om det här längre fram i veckan.

 

namnlöst-1944

 

Jag vet int om ni också har ett skämsskåp i köket, det är isåfall det där med plastlådor i olika former, där locket på något mystiskt sätt aldrig passar ihop med lådorna. Det busiga skåpmonstret som bor där äter alltid upp antingen locket eller själva lådan, så att det alltid är omaka par kvar. Monstret rår inte för det, monstret vill inget illa, monstret råkar bara funka så.

Det är det köksskåpet, som i vissa perioder av livet, är så fullt att det nästan ramlar ut lådor när man öppnar. Vet ni vad jag menar? Eller har ni bättre ordning/inget skåpmonster?

 

Nu har jag iaf bestämt att det ska bli ordning i mitt skämsskåp. Det har vart hyfsat senaste året, så jag vet att det går. Men det är bra mycket enklare när lådorna går att stapla och är av samma form.

 

5 Tips när man ska shoppa matlåda

1. Att den funkar i diskmaskin

2. Att den funkar i frys och micro

3. Att den tar liten plats och är stapelbar

4. Att den har tätslutande lock

5. Om du hittar en som är allt du vill ha, köp flera om du har möjlighet. Det är lättare att hålla ordning om de är av samma format. Det ser fint ut i kylen också.

Sedan vill du kanske välja plast eller glas av olika praktiska skäl, kanske en designad eller så. Jag gillar glas när jag inte ska fjällvandra eller nåt sånt. Tycker de blir ordentligt rena i diskmaskinen och inte missfärgas de heller av rödbetor, tomat osv. Dessutom ser man vad det är i den.

 

 

 

 • nilla

  Hej kan du mejla mej inköpsställe?

  • Susanne Jonsson

   Fixat!

 • susanna

  Hej jag skulle också veta var du har köpt matlådorna?

  • Susanne Jonsson

   Hej Susanna! majl skickat nu, heja på med matlagningen! 🙂

 • Cornelia

  Jag vill också veta vart lådorna kommer ifrån! 🙂
  Och måste tillägga vilket lyckopiller och glädjespridare du alltid är i tv!

  • Susanne Jonsson

   Tack för de här fina orden Cornelia, det värmer! Har majlat dig nu 🙂

 • Hanna

  Jag skulle också gärna vilja veta vart glaslådorna kommer ifrån! Har tänkt göra mig av med alla av plast (speciellt glasslådorna!!)

  • Susanne Jonsson

   Hej Hanna! har majlat nu!

 • Linda

  Hej Susanne, tar också gärna emot mer info om lådorna, tack!

  • Susanne Jonsson

   Hej Linda! Tips kommer nu!

 • Lina

  Tar gärna oxå köpstället! Tack

 • Annika

  Jag vill också ha mail om var du köper matlådorna! 🙂

 • matmorsann

  Hej Susanne, snälla mejla mig också var Du köpt dessa matlådor.
  Tack och kram Ann

  • Susanne Jonsson

   Fixar det nu Ann! Kram på dig tillbaka!

 • Birgitta

  Hej Susanne

  och god fortsättning. Fasligt vad tiden går fort, det har ju redan passerat 9 dagar av det nya året. Vart tar tiden vägen?
  Köksskåpet med plastlådor och lådan med strumpor är två ställen som alltid gnager på samvetet 😉 Precis som du beskriver är det ofta en enda röra och av någon anledning slänger man inte av med det som är trasigt, missfärgat eller tappat bort sin partner, utan det läggs in i lådan/skåpet igen, varför? Har kommit en bit på väg iaf med en låda i tvättstugan där jag lägger udda strumpor i väntan på att den andra maken/makan också ska hamna i samma låda, efter en tid rensar jag lådan och ser om det finns några par där som kan flytta tillbaks till strumplådan. När det gäller matlådor är ju det bästa att ha lådor av samma sort, så alla lock passar till alla lådor. Så är det dock inte i mitt fall, men det kan ju vara ett mål 🙂

  Ha det gott!
  Birgitta

  • Susanne Jonsson

   Tack Birgitta och God fortsättning till dig också! Strumplådan ja… jag löste det med att fasa ut de olika sorterna och bara skaffa samma sort där också. Inte lika kul, men praktiskt eftersom exakt det där hände mig hela tiden. Jag har däremot haft svårt att hitta bra sockar av skön modell som man kan tvätta massa gånger, hahaha, alltid är det nåt =)

 • Kristina

  Hej Susanne,
  Undrar då var du har hittat dina fina matlådor?
  Tack för en fin blogg!
  //Kristina

  • Susanne Jonsson

   Hej Kristina, Tack snälla, vad roligt att du trivs här hos mig! jag kan inte skriva ut varumärket här, men jag mallar adressen du angett!