Här är ditt kylskåp Susanne  Kökshemlisar  Matlådor  Rester  Sallad  Tips 

Matlådan & skämsskåpet

Idag hände det.

Äntligen har favvomatlådorna kommit tillbaka. Vi hade med dem i ett program när jag pratade om lite nyttigare matlådor i fjol och tydligen vart de så poppis, att jag int hann köpa några till mig själv. Men, nu är en perfekt tid! Januari, nya tag, laga god och genomtänkt mat. Det kommer mer om det här längre fram i veckan.

 

namnlöst-1944

 

Jag vet int om ni också har ett skämsskåp i köket, det är isåfall det där med plastlådor i olika former, där locket på något mystiskt sätt aldrig passar ihop med lådorna. Det busiga skåpmonstret som bor där äter alltid upp antingen locket eller själva lådan, så att det alltid är omaka par kvar. Monstret rår inte för det, monstret vill inget illa, monstret råkar bara funka så.

Det är det köksskåpet, som i vissa perioder av livet, är så fullt att det nästan ramlar ut lådor när man öppnar. Vet ni vad jag menar? Eller har ni bättre ordning/inget skåpmonster?

 

Nu har jag iaf bestämt att det ska bli ordning i mitt skämsskåp. Det har vart hyfsat senaste året, så jag vet att det går. Men det är bra mycket enklare när lådorna går att stapla och är av samma form.

 

5 Tips när man ska shoppa matlåda

1. Att den funkar i diskmaskin

2. Att den funkar i frys och micro

3. Att den tar liten plats och är stapelbar

4. Att den har tätslutande lock

5. Om du hittar en som är allt du vill ha, köp flera om du har möjlighet. Det är lättare att hålla ordning om de är av samma format. Det ser fint ut i kylen också.

Sedan vill du kanske välja plast eller glas av olika praktiska skäl, kanske en designad eller så. Jag gillar glas när jag inte ska fjällvandra eller nåt sånt. Tycker de blir ordentligt rena i diskmaskinen och inte missfärgas de heller av rödbetor, tomat osv. Dessutom ser man vad det är i den.