Bjudmat  Fisk  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Kökshemlisar  Matlådor  Okategoriserade  Recept  Rester  Sallad  Snabblagat  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vardagslyx  Vardagsmat 

Fräsch laxsallad

Idag vill jag tipsa om snabbmaten som lagas härhemma till som tätt. Tekniken går ut på att man har en färdig bas i kylen, som här kokt quinoa. Men, det kan vara bulgur, ris, potatis, pasta och sedan wokar jag det med härliga, blandade grönsaker och kokta bönor/kikärtor/linser. Blandar i nåt krispigt, här har jag tagit söta, vårgröna ärtskott. Toppar med något gott, här varmrökt lax och tjockyoghurt blandad med grov senap. Andra goda toppinggrejor är rostad mandel, fetaost, marinerade oliver, räkor, kokt eller stekt ägg, lufttorkad skinka, torkade tomater och såna dära färdiga inläggningar med grönsaker, skaldjur och ostar. Det tar bara 5 minuter att svänga ihop en fräsch måltid.

27012014-laxsallad27012014-laxsallad-4

27012014-laxsallad-12

 

Man blir behagligt mätt av den här rätten.

 

27012014-laxsallad-16

 

Imorgon blir det en extremt enkel och oerhört snabblagad matkasse i rutan.

Hoppas Du är med oss då!