Äggfritt  Bjudmat  Glutenfritt  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Matlådor  Recept  Rester  Sallad  Snabblagat  Tips  Vardagslyx  Vardagsmat  Vegetariskt 

Ljummen quinoasallad med Saganaki

Idag är det måndag, vegetarisk sådan. Jag är pepp på nåt nyttigt och färgstarkt, hur känner ni?

Det blir en quinoasallad här i dag. Perfekt sätt att använda ev rester från helgen.

namnlöst-2080

 

Såhär gjorde jag:

Koka quinoa med en nypa gurkmeja och buljongtärning. Skär och woka upp alla grönsaksrester i kylen, det blev morot, squash, några små tomater och purjolök för mig idag. Blanda ner quinoa, smaka av med salt och valfri peppar/chili. Lägg upp på salladsbädd (om du har). Toppa med något gott, jag hade vitlöksgroddar idag, jättegott, har ni testat det? Men det mesta funkar. Kanske mandel, nötter, russin, äpple, päron, torkad frukt eller någon ört. Jag hade köpt ett bamseknippe bladpersilja i helgen. Har ni sett att det börjar finnas i mataffärerna nu? Rejäla blad, underbara att grovhacka och ha i sallader, ja, egentligen i allt. Nyttigt också.

namnlöst-2079
Sedan ville jag lyxa till det lite. Min kompis greklandsfanatikern har pratat så varmt om en ost som heter Saganaki. Har ni testat den? En hård rackare som man steker. Så jag läste på paketet, ner med den i het panna 2,5 minuter och vänd försiktigt. Nu visade det sig att jag hade gjort lite fel, man ska visst vända den i mjöl först och sedan steka den. Då blir den snyggare.

Well, sånt som händer… Det blev en glutenfri sallad idag.

namnlöst-2126

 

Pressa citron över ost och sallad just innan du hugger in. Smaklig spis!

 

namnlöst-2106

Ps. Osten var helt grymt god, jag kommer lätt att ha ett paket hemma i kylen för framtida, snabblagade sallader.