Bekvämimpa  Bjudmat  Glutenfritt  Hälsokrubb  Okategoriserade  Recept  Rester  Snabblagat  Tips  Vardagsmat  Vegetariskt 

Efter paltkoman

Efter jul och nyår brukar man bli väldigt sugen på lite lättare mat. Soppor, fräscha sallader och grönsaker. Idag står en panna med linser och massa indiska kryddor på spisen härhemma. Jag kokar dal. Det är lite pyssligt med alla olika kryddor. Men mysigt. Råkar du ha lite rester efter helgerna? kanske några köttbitar eller så? Testa det här receptet, det är såklart bra att koka linserna själv, men det här är ett bra vardagsalternativ. Speciellt om man har lite ont om tid. Jag har skrivit kyckling i receptet, det kan du byta ut mot andra rester, eller varför inte avsluta med att smula på fetaost och rostad mandel istället, så blir det vegetariskt, eller en klick crème fraîche och lite räkor?

 

Linssoppa med citron & kyckling, 4 port

2 frp kokta linser

1 frp krossade tomater

200 g tillagat, benfritt kycklingkött, i bitar (valfritt)

4 dl vatten

1-2 vitlöksklyftor, rivna

1 buljongtärning

½ citron, salt, vitpeppar, liten nypa strösocker

Häll av och skölj linserna i vatten, häll i en gryta tillsammans med tomater, ev kyckling, vatten, vitlök och buljong. Koka ett par minuter, smaka av med citron, salt, peppar och socker.

 

IMGP0572