Äggfritt  Bjudmat  Glutenfritt  Recept  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Bakepären

Ikväll tänkte jag bjuda på en klassiker: bakad potatis med olika röror. Så gott. Så enkelt! och jättemysigt att alla får välja sin favoritröra. Istället för jättebumlingarna till bakpotatis som finns på mataffärerna här så brukar jag välja lite större, ekologiska potatisar. Sedan skrubbar jag dem noga, sticker ett par hål i dem och bakar dem i knappt en timme på 200 grader. Känn med sticka så de är mjuka. Klart!

namnlöst-1912

 

Ni som känner mig vet om min passion för ekologisk mat, när det gäller bakad potatis så är det även viktigt för att jag vill kunna äta skalet, det blir jättegott, lite sådär knaprigt. Jag förstår inte riktigt varför vi envisas med att köpa jättepotatisar ända från England när vi har så fina, goda härodlade.

 

Dags att ta itu med fyllningarna, hörs snart! Ha en fin kväll!

 

namnlöst-1907

Ps. Om du vill variera vanlig, bakad potatis så testa att baka sötpotatis, det är jättegott! och snyggt..

http://www.svt.se/gokvall/recept/saltbakad-sotpotatis-med-creme-fraiche-rod-lok-och-ost