Bjudmat  Hälsokrubb  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Tips  Vegetariskt 

Vegetarisk måndag

Jag älskar det här receptet, det är så enkelt, mättande och en smula lyxigt också. Sötman från morötterna passar fint till sältan från halloumi och kryddig rucola. Äpple och citron ger en extra smakdimension.

 

Morotspytt med halloumi & äpple, 4 port

1 kg morötter, skalade

1 pkt halloumi, 150 g

1 rött äpple

80 g rucola (1 liten påse)

1 msk pressad citron

1 msk balsamicosirap

salt, svartpeppar

matolja till stekning

 

Dela morötterna längst med och sedan en gång på mitten, skär rakt över till mindre bitar. Tärna halloumi. Stek morötterna i olja tills de får lite färg, 5-10 minuter. Salta och peppra. Lägg i halloumi och låt den få färg. Skiva äpple, vänd ner det i morötterna tillsammans med rucola. Toppa med citron och balsamico.

bild 1

 • Barbro Svensson

  Hej, jag är en tant på 80år och har alltid gillat matlagning. Numera går jag med förkärlek efter dina härliga recept. Tack!

  • Susanne Jonsson

   Hej Barbro, Varmt välkommen hit till mig! Hälsar Susanne, också tant

 • Jenny

  Hej Susanne, hittade din blogg via Ebba och tycker verkligen om den! Tänkte att det borde man ju tala om… Jättefina bilder, tankar och inspirerande recept. Tyckte även om att se din resa med Clara. Tack för det!

  • Susanne Jonsson

   Hej Jenny, Varmt välkommen! Vad roligt att du hittade hit. Och att du gillade att hänga med på våran resa 🙂 Tack för att du talar om det för mig, jag håller med om att det är viktigt att säga sånt! Hoppas du ska trivas här!