Bjudmat  Hälsokrubb  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Tips  Vegetariskt 

Vegetarisk måndag

Jag älskar det här receptet, det är så enkelt, mättande och en smula lyxigt också. Sötman från morötterna passar fint till sältan från halloumi och kryddig rucola. Äpple och citron ger en extra smakdimension.

 

Morotspytt med halloumi & äpple, 4 port

1 kg morötter, skalade

1 pkt halloumi, 150 g

1 rött äpple

80 g rucola (1 liten påse)

1 msk pressad citron

1 msk balsamicosirap

salt, svartpeppar

matolja till stekning

 

Dela morötterna längst med och sedan en gång på mitten, skär rakt över till mindre bitar. Tärna halloumi. Stek morötterna i olja tills de får lite färg, 5-10 minuter. Salta och peppra. Lägg i halloumi och låt den få färg. Skiva äpple, vänd ner det i morötterna tillsammans med rucola. Toppa med citron och balsamico.

bild 1