Bekvämimpa  Bjudmat  Recept  Snabblagat  Tips  Vegetariskt 

Tisdagsmiddag pronto

Men Yakiniku. Hur gott är det inte?

Så mycket smak och det går att göra riktigt, riktigt snabbt en vardagskväll. Dessutom brukar det vara väldigt populärt. Saftig entrecote och krispiga grönsaker med sesamfrön. Jag gör det till mig själv ibland när jag vill pyssla om mig lite extra, men inte riktigt har möjlighet att dra igång ett långkok 🙂

bild 2

Skiva entrecote i tunna skivor, lättast om köttet är halvfruset. 600 g till 4 personer. Woka i olja, he på lite sesamfrön och en skvätt färdig yakinikusås. Lägg köttet på en tallrik och woka sedan grönsaker separat. Idag har jag pak choy och squash, men ta vad du råkar ha hemma och gillar. Pak choy är en mild kålsort, jag använder den lite som mangold. Woka hastigt, idag hade jag även på sambal oelek, riven vitlök och ingefära. Broccoli och purjolök är kanon till den här rätten. Lägg grönsakerna på köttet. Servera med ris. Om du vill.

bild 3

Jag hade på ett par jordnötter som garnityr. Och för att det är så gott….

Om du inte vill äta nötkött går det bra att byta ut mot strimlad kyckling eller fläskfilé. Eller fisk och skaldjur i bitar, men då får du woka snabbt! Ett jättegott, vegetariskt alternativ är tofu eller tsay.

 

Susanne tipsar:

Du kan även marinera köttet i förväg.

När du ändå skivar så skiva en omgång och frys in så du har till nästa vecka också. Tunnskivad entrecote är jättegott att lägga i buljongbaserade soppor (och snabbnudlar).

Tycker du entrecote är för dyrt går det att ta köttfärs istället.