Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Glutenfritt  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Tips  Vegetariskt 

Saffransmousse i glas

Men hörrni, nog blåser det ganska kallt idag… Perfekt väder för en mysig fika eller middag med massor av tända ljus och människor man tycker om. Enligt principen man tager så blir det en enkel saffrans-cheesecakemousse här ikväll. Det låter märkvärdigare än det är. Enkelt, snyggt och gott!

 

bild 3

 

Så här gör du:

Tvärvispa upp 100 g naturell färskost med elvisp, tillsätt 1 1/2 dl tjock yoghurt och 1 nypa vaniljpulver. Mortla en nypa saffran med 1/2 dl råsocker. I med det också! Vispa till fluffig konsistens, det tar 1-2 minuter bara. Smaka av, du kanske vill ha mer socker än mig. Klart!

 

bild 1

 

Häll blandningen i små glas eller glasburkar, toppa med bär eller frukt. Jag hade granatäpple hemma, jeij! Superfint med djupröd färg till den gula moussen.

 

bild 2

De här ljuvliga retroglasen hittade jag på loppis för en tia. Älskar dem. Så bra till allt möjligt. Jo, receptet är till 4 mindre glas.

 

Tips: Om du vill kan du smula ett par kakor blandade med smält smör eller hackade, rostade nötter i botten på glaset för knaprighetens skull. Eller stick ner en liten pepparkaka när du serverar!

 

Och om du inte gillar den syrliga yoghurtsmaken, som jag älskar, så byt ut hälften mot vispgrädde.