Bekvämimpa  Bjudmat  Bröd  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Tips  Vegetariskt 

Fredagsfrallor

Fredagseftermiddag, ymnigt snöfall, halt och grått. Ikväll känns det som vi behöver något enkelt, värmande. Det är redan så mörkt att det knappt går att fota, men jag tror ni ser vad jag har svängt ihop. En favorit som jag lärde mig på dagis i Gällivare. Fyllda småfrallor.

bild 1

Idag hade jag några surdegsfrallor så det blir extra lyxigt. Fyller dem med snuttar från kyl och frys: tacofärs, svamp och massa grönsaker. Fräs ihop en god fyllning helt enkelt. Krydda med salt, peppar och vitlök. På med lite passerade tomater eller chilisås. Smaka av. Låt svalna medans du gröper ur ett par småfrallor eller en stor långfranska. Lägg i fyllning, på med riven ost och gratinera till osten fått gyllene färg. Servera med grönsallad, gräddfil och hackad lök.

bild 3

Ps. Fetaost är jättegott i.

Ha nu en fin fredagskväll!