Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Glutenfritt  Recept  Snabblagat  Tips  Vegetariskt 

Fräsch citrussallad

Citrusfrukterna börjar komma i sin absolut bästa säsong, så nu är det bara att passa på! Saftiga apelsiner, citroner, grape, blodapelsiner, mandariner, njut! Jag älskar att blanda skalade citrusfrukter till en sallad, riva på någon ört, här har jag tagit basilika och sedan toppat med hackade, rostade nötter, honung och granatäpple.

101012_foodie 090

Foto: Sara Danielsson

Antingen skalar du med kniv och skär ut klyftorna eller skivar. Jag tycker det är fint när skivorna blir runda. För att få den looken så använder du bara fingrarna när du skalar, pillar bort allt vitt som går med en liten kniv och skär sedan i vackra skivor.

Den här salladen är god både före, efter och till maten. Dessutom både snygg och nyttig! Passar jättebra som bjudmat också, speciellt i jultid. Kanske något för julbordet?