Äggfritt  Bekvämimpa  Bjudmat  Här är ditt kylskåp Susanne  Okategoriserade  Recept  Tips  Tisdagsmiddag på 15 minuter!  Vegetariskt 

Burritos på en kvart

Ibland behöver man laga lite mysmat mitt i veckan. En guldstund helt enkelt. Det fanns lite rester i kylen och ett paket tortillas över från tacokalaset i helgen. Burritos, tänker jag. Så gott och lite lyxigt på en tisdag. Att det går snabbt att laga och brukar vara mycket uppskattat vid middagsbordet blir som en bonus.

bild

Såhär gjorde jag:

Fräs upp blandade saker från små skålar i kylen. Krydda med spiskummin, vitlök och salt. På med något kladdigt, tomatpuré och lite crème fraîche funkar utmärkt, och en skvätt vatten. Koka upp, smaka av och fyll tortillas med blandningen. Det blev linser, quinoa, tacofärs och squash idag.

 

bild

På med resterna av tacosalsan, jalapenos och lite riven ost. Gratinera tills osten smält. Toppa med rucola, hackad lök och matyoghurt. Klart!