Vegetariskt 

Vintersquash

Är och hämtar årets vintersquash ute på landet. Solen går just ner över det Västerbottniska kulturlandskapet.

bild 1

bild 2

 

Vintersquashhämtning har blivit en tradition på senhösten. Jag älskar att ha dem hemma, de är dekorativa och sedan lagar jag till dem eftersom. De håller jättelänge i rumstemp om man tvättar dem i såpavatten, borstar försiktigt och låter dem torka luftigt. Det brukar bli en blandning av vintersquash och matpumpa, olika sorter, men de funkar ganska lika i köket tyck jag.

 

bild 3

I år har ”min” pumpaodlare odlat en japansk sort, Hayato, ska bli riktigt rolig att testa! Den doftade mandel! Och är en nära släkting till Butternut squash. Annars är Crown Prince en favorit hos mig.

När jag gick runt i ladan hittade jag en ”liten” squash. Jag blev tvungen att fota den.

bild 4

Jag har sett stora squashar, men den här var enorm! Större än en kockarm med vinterjacka. Den hade blivit kvar i landet och växt till sig lite över semestern 🙂

De ska fylla den och ugnsbaka. Det kommer då räcka till många!