Bjudmat  Recept  Snabblagat  Tips  Vegetariskt 

Veckans vardag

Vardagsmaten hemma är ett intressant kapitel. En utmaning som mest handlar om planering, hos mig iallafall. Igår, efter kursen och några timmars kontorsjobb, kikade min vän upp på en spontan avskeds/kickoffmiddag innan de åker på turné. Det var så pass spontant att soporna stod välkomnande i hallen..

bild 1

 

Och jag hade inte handlat, så det fick bli det som fanns hemma. Spagetti med krämig tomatsås och riven ost.

bild 3

Det blev väldigt lyckat, så jag delar till er!

Så här gjorde jag till 2:

Börja med att få på pastavatten och koka pasta.

Fräs i olja:

1/2 gul lök, hackad

2 vitlöksklyftor, hackade

1 näve små tomater, skivade (jag hade piennolotomaterna, de halvtorkade om ni minns från i höstas?)

Häll på en skvätt grädde eller rysk yoghurt, koka upp, smaka av med salt och peppar.

Blanda med pastan, en dutt riven ost och lite av pastavattnet. Klart!

Jag toppade med bladpersilja eftersom den ännu lever på balkongen.

bild 2

Enkelt, visst är det det?

Tipset för att få ut det bästa av detta enkla recept är som vanligt att använda råvaror av hög kvalité. Det kan verka snofsigt att jag köper saker som spagetti och olivolja på delikatessbutik, men det är för att jag ofta lagar såhär enkel mat med få ingredienser. Man behöver inte krångla till bra råvaror och de förvandlar en enkel pasta till lyxmat.

 

bild 4

Dessutom har jag kommit på en grej, när man bjuder på mat kan det vara precis hur enkelt som helst. Och det gör inget alls om soporna råkar stå i hallen.

 

 

  • Ann-Britt

    Gud så enkelt jag håller med dig varför krångla till det.
    Ska gå ut och rycka upp lite rödbetor du vet till vad—-

    • Susanne Jonsson

      Toppen Ann-Britt!

    • Susanne Jonsson

      Heja Ann-Britt!!!