Bekvämimpa  Bjudmat  Okategoriserade  Recept  Snabblagat  Tips  Vegetariskt 

Pigg & glad

Igår var det drag i köket! Hoppla bara! Många rätter blev det. Fullt ös. Mat som ger energi, som man blir behagligt mätt av, fullproppad av vitaminer. Dessutom hade vi besök av Birgitta Piper, hon hade med sig SÅ bra tips på hur man förbättrar sin ekonomi. Vi hann även med fotbollsmat, eller ja, vad man äter när man kollar på matcher, jag har förstått att det verkar vara fotboll på gång på fredag 😉

 

Här kan du se programmet med alla färgstarka, nyttiga recept och våra fina gäster!

http://www.svt.se/gokvall/se-program/

 

quinoa

 

Den här lyxiga quinoasalladen vart poppis, eller som vår bildproducent Ola sa ”Åh! quinoa som smakar gott!” Visst var det så, Ola? Tricket med quinoa är att smaksätta den, det är int svårare än så.

http://www.svt.se/gokvall/recept/saffransdoftande-quinoasallad-med-balsamicoglaserade-betor-och-rostade-hasselnotter

IMG_7350

Vi gjorde en även en sallad med ljummen lax och soja-ingefärsvinägrett.

http://www.svt.se/gokvall/recept/ljummen-laxsallad-med-avokado-soja-och-ingefarsvinagrett 

IMG_7392

 

Och eftersom det är så gott med råpressad juice och vi behöver vitaminkickar i höstmörkret så pressade vi! Vår prao Wilma hjälpte till med alla frukter, bra jobbat!

appelkick

 

 

pineapple

 

 

Så nu är det bara att fundera vilka frukter, grönsaker och bär gillar du? Om du vill ha kall juice så ställ råvarorna i kylen innan pressning eller kyl med ett par isbitar. Eller om du föredrar, frysta physalis eller vindruvor. Jag föredrar ekologisk frukt, minde besprutningsmedel känns bättre. Helst svenska frukter när det går. Lyllo ni som har fruktträd på gården. Och tänk på alla fina bär i våra skogar!

Här är några blandningar jag gillar som inspiration till din pressning!

http://www.svt.se/gokvall/recept/pigg-och-glad

http://www.svt.se/gokvall/recept/pineapple-passion

http://www.svt.se/gokvall/recept/appelkick

 

piggoglad

 

 

  • MariAnne Ericson

    Hej
    Var hittar jag dina ”bakverk” på resterna från råsaftcentrifugeringen?
    Har Du tips på en bra mortel?
    Du är så positiv, glad och inspirerande. Mari-Anne

    • Susanne Jonsson

      Hej! Välkommen hit till mig och supertack för dina fina ord! Kolla in under Energy bars, 13:e november, hittar du dem?

    • Susanne Jonsson

      Ps. Majlar bra morteltips 🙂 till adressen du angav!

    • Susanne Jonsson

      Hej! Kolla under 13: e oktober, hittar du? 🙂

    • Susanne Jonsson

      Hej Mari-Anne, Tack för dina fina ord! De finns under 13:e oktober, hittar du dem?

  • annie

    Hej kan du upplysa om vilken jouicepress du anvander? Du sa latt att diska – jag soker en sadan!! Tack saknar oxa mer tips pa chia, som du sa blir gelaktigt..bra recept? Annie

    • Susanne Jonsson

      Hej Annie, jag letar alltid efter den perfekta juicepressen, om någon tillverkare ser det här så letar vi efter en snygg hemmapress med hög effekt, lättdiskad och ta liten plats. Den jag hade i programmet är bra, saknade dock en del till den så jag kan inte ge ett fullständigt utlåtande än. Klart den bästa jag testat so far. Majlar dig varumärket!

    • Susanne Jonsson

      Hej! Jag majlade varumärket, hoppas det kom fram! Bra att veta att ni är pepprade på chia, det kommer mera….

  • Ami

    Susanne! Hela du och din underbara personlighet gör mig glad, inspirerad och lycklig!!! Längtar redan till nästa gång du dyker upp i Go kväll!!

    • Susanne Jonsson

      Oh så vackra ord Ami! De värmer som solstrålar ända in i själ & hjärta i novembermörkret! Lördag innan första advent är det dags, adventsmingel och mys!

    • Susanne Jonsson

      Tack Ami, så underbara ord som jag sparar i min själ och i hjärtat! Lördag nästa vecka då =)

  • Birgitta Nilsson

    Din sagolika päronmarmelad gör en också pigg och glad 🙂

    http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/11/sagolik-paron-och-citronmarmelad.html

    • Susanne Jonsson

      Så fin Birgitta! Heja Du!!

    • Susanne Jonsson

      Härligt Birgitta! Jättefint, Tack! 🙂