Igår var det drag i köket! Hoppla bara! Många rätter blev det. Fullt ös. Mat som ger energi, som man blir behagligt mätt av, fullproppad av vitaminer. Dessutom hade vi besök av Birgitta Piper, hon hade med sig SÅ bra tips på hur man förbättrar sin ekonomi. Vi hann även med fotbollsmat, eller ja, vad man äter när man kollar på matcher, jag har förstått att det verkar vara fotboll på gång på fredag 😉
Här kan du se programmet med alla färgstarka, nyttiga recept och våra fina gäster!
http://www.svt.se/gokvall/se-program/
Den här lyxiga quinoasalladen vart poppis, eller som vår bildproducent Ola sa ”Åh! quinoa som smakar gott!” Visst var det så, Ola? Tricket med quinoa är att smaksätta den, det är int svårare än så.
Vi gjorde en även en sallad med ljummen lax och soja-ingefärsvinägrett.
http://www.svt.se/gokvall/recept/ljummen-laxsallad-med-avokado-soja-och-ingefarsvinagrett
Och eftersom det är så gott med råpressad juice och vi behöver vitaminkickar i höstmörkret så pressade vi! Vår prao Wilma hjälpte till med alla frukter, bra jobbat!
Så nu är det bara att fundera vilka frukter, grönsaker och bär gillar du? Om du vill ha kall juice så ställ råvarorna i kylen innan pressning eller kyl med ett par isbitar. Eller om du föredrar, frysta physalis eller vindruvor. Jag föredrar ekologisk frukt, minde besprutningsmedel känns bättre. Helst svenska frukter när det går. Lyllo ni som har fruktträd på gården. Och tänk på alla fina bär i våra skogar!
Här är några blandningar jag gillar som inspiration till din pressning!
http://www.svt.se/gokvall/recept/pigg-och-glad
http://www.svt.se/gokvall/recept/pineapple-passion
http://www.svt.se/gokvall/recept/appelkick