Bakat  Bjudmat  Desserter  Recept  Tips 

Lyxig marängbakelse

Pepp på en lyxig dessert eller imponerande eftermiddagsfika?

Testa de här polkamarängerna! Jättegoda som de är, eller som dessert serverade med färska bär/frukt och vispad grädde. Lägg upp på tallrik eller ställ fram skålar med godsaker och låt gästerna montera sin egen bakelse!

 

100825_foodie 007

Foto: Sara Danielsson

En molnfluffig maräng (helst italiensk) kan upplevas som trixig, men vet ni, det är värt.   Om du ska ha många på middag tycker jag det är kanon som dessert. Både snyggt och gott. MEN det bästa är att allt går att förbereda i god tid, så kan man bara lägga en lätt slutpiff innan serveringen. Mer tid för värdskap utan avkall på smak och utseende. Det gillar jag!   Man börjar med att köpa fina ägg…

100825_foodie 026

Foto: Sara Danielsson

Ett recept kommer här! http://www.svt.se/gokvall/recept/sega-maranger-grundrecept-1

Vispelivisp! Aaahh!

 

100825_foodie 022 Foto: Sara Danielsson

Italiensk maräng kan få mig att sväva på små moln. När jag vispar en sån så känns det i hela min själ hur mycket jag älskar att vara kock. Att vispa äggvita är ren och skär meditation för mig. Total närvaro i nuet. Ljuvligt!

Sedan smaksätter man och ev färgar lite om man vill… Mina favvo är polka eller choklad eller citron & lakrits.

 

100825_foodie 037 Foto: Sara Danielsson

 

Det här är det roligaste, för nu får du försiktigt vidröra ditt marängmoln. Rör inte för mycket bara. Du vill ha kvar snygga ränder.

100825_foodie 055

Foto: Sara Danielsson

Och sedan klicka ut och grädda!

Jättegoda till fikat eller som dessert!

100825_foodie 007

Tips: alltid när du ska bjuda på mat är det bra att ha lagat receptet i förväg. Träna gärna en gång innan.