Bekvämimpa  Bjudmat  Desserter  Hälsokrubb  Här är ditt kylskåp Susanne  Recept  Snabblagat  Tips  Vegetariskt 

Ljuvlig Mangosmoothie med vanilj & kokos

Smoothie, vad var livet innan dig? Innan stavmixern? Idag brann min stavmixer, så nu får jag väl se… Fick mixa klart i matberedaren, det går också bra. Mina stavmixrar håller bara 1 år, högst 2, de verkar vara gjorda så att de går sönder precis när garantin går ut. Smart. Av tillverkarna alltså.

Hurellerhur, idag är mitt kökstips att testa nya smoothieingredienser och smaksättningar. Tål du tex inte mjölk så kan kokosmjölk vara ett alternativ. Juice funkar utmärkt. Alla sorters yoghurt och mjölk. Det är en av de mest tacksamma rätterna jag vet, det blir gott hur man än gör.

Idag blev det mango, vanilj & kokos. Och såklart lite ingefära (ni börjar kanske känna mig nu) och riven gurkmeja.

smoothie

Det fanns en banan i frysen, så den åkte ner. Visst fryser ni in bananerna om de håll på att bli för bruna? Mindre svinn och grymt bra i smoothies!

 

Mangosmoothie med kokos & vanilj

1 mango, i bitar (fryst går bra ca 2 dl)

1 banan, i bitar

1 burk kokosmjölk

2 dl yoghurt

smaksättning: välj dina favvo, vaniljpulver, ingefära gurkmeja, kardemumma, kanel

Mixa samtliga ingredienser och smaka av med dina favoritkryddor. Späd med mjölk eller juice om du vill ha lösare konsistens. Garnera med en bit frukt (om du vill). Pudra på lite extra krydda-om du hinner innan någon druckit upp den…

 

Tips: mixa i 1 msk chia- eller linfrön för magen och det.