Bakat  Bekvämimpa  Bjudmat  Bröd  Desserter  Okategoriserade  Plockmat  Recept  Snabblagat  Tips 

Fars dag

Imorgon är det fars dag. Vad har du hittat på? Eller firar du inte? Det kan ju vara så att man inte har någon att fira, eller så tycker man kanske att dessa dagar enbart är kommersiella högtider för handeln. Eller så kanske du firar Mårten gås ikväll istället och tillbringar morgondagen i paltkoma?

Men, om du firar fars dag och inte har hunnit köpa någon slips, så kanske du vill bjuda på något speciellt imorgon? Det kan man ju faktiskt göra vilken dag som helst, oavsett, själv gillar jag det helt oplanerade vardagsfirandet av livet. Det blir som mer spännande och spontant i sin oförbereddhet.

I år känns brunch hett som firandeform. Ett mycket mysigt sätt att umgås. Med varma scones, de här morotssconesarna blir saftiga och goda. Grädda den tills stickan kommer ut torr, det kan ta olika tid i olika ugnar.

http://www.svt.se/gokvall/recept/saftiga-morotsscones-med-kanel-och-ingefara

Duka upp med goda pålägg, ägg, ostar, färsk frukt och grönsaker. Kanske färskpressad juice och nymalet kaffe. Tänd några ljus. Enkelt och snyggt. Och mysigt.

Eller gå all in med den här glädjespridaren!

http://www.svt.se/gokvall/recept/pannkakstarta-med-bar-och-citronkram

Och eftersom både barn och vuxna i alla åldrar gillar varm choklad (och det är en finfin present att ge bort i en glasburk), så kommer ett recept på det här!

http://www.svt.se/gokvall/recept/lyxig-varm-choklad-med-vispgradde

 

Vill du snabbt laga en lyxig grej som säger I love you, så testa den här drömgoda desserten från en av våra farsdagsmenyer, vaniljglass med varm chokladtryffel…

glass2Foto: Sara Danielsson

http://www.svt.se/gokvall/recept/vaniljglass-med-varm-whiskychokladtryffel-och-salta-jordnotter-2

Grattis alla pappor och andra fadersgestalter, Ni som funnits, Ni som finns och Ni som kommer att finnas på eran dag!