Bakat  Okategoriserade  Recept  Rester  Tips  Vardagsmat  Vegetariskt 

Energi!

Idag slutpiffar jag recepten till nästa onsdag. Det ska bli mat som ger massor med energi. Pigga, fräscha smaker och riktiga vitaminbomber. En av bomberna är nypressad juice. När man pressar juice blir det kvar fruktkött. Jag gillar inte att slänga mat, så jag försöker ta vara på det och ha i tex en mjuk kaka, i en gryta eller köttfärssås (beroende på vilken frukt/grönsak det gäller). Idag kände jag för att testa ha fruktpulpan i mina hembakta flap jacks. Eller energibars som jag tror de heter på svenska. Perfekt att ha och knapra på efter träningen eller hemma. Superfina att ta med sig på jobbet som mellis eller lite nyttigare fika. De fick smak av… Pepparkaka.

Och pistasch!

20131108-133657.jpg

Nu gonar de dig i ugnen. Det doftar jul och jag undrar hur de kommer smaka. Pepparkaks flap jacks. Alltid spännande när man testar nya recept. Om det blir gott delar jag receptet här!

20131108-133904.jpg