Frukost  Mellis  Tips  Vardagslyx  Vegetariskt 

Den perfekta granolan

Hela huset doftar äpple, pepparkaka, rostade nötter och mandel. Det doftar så gott att jag längtar in när jag går ut.

Till första advent brukar jag lyxa till det och rosta en laddning egna, kryddiga frukostflingor. I år blir det en granola med smak av äpple, tranbär & pepparkaka.

20131116-123036.jpg

Nu är det så att jag vill ha lagom mycket ”klumpar” i min granola. Det kan man få på olika sätt. Massera in vätskan ordentligt, lägga till lite valfritt mjöl, jordnötssmör, honung… Just nu testar jag lite olika.

Man slås verkligen av smakskillnaden på hemrostad granola jämfört med den man köp färdig. Det är nog bara så enkelt att ju mer nyrostad, desto godare 🙂 Sedan kan man ju välja kvalla på grundråvarorna när man plockar ihop sin egen. Och det finns så många roliga ingredienser nu, jag testar quinoapuffar och torkad physalis för första gången. Den torkade physalisen smakar överraskande syrligt. Kul!