Okategoriserade 

Vad jag talar om när jag talar om mat

Fina råvaror är min bästa kompis i köket. Med fina råvaror behöver man inte krångla till det. Håller vi lite koll på vad som är i säsong där vi är just nu så blir det helt enkelt bättre på flera sätt. Smak, miljö, ekonomi. Här är det sluttampen på bärsäsongen och granatäpplena peakar. Det godaste jag kunde tänka mig till lunch här i det väldigt behagliga klimatet runt 22 grader, är en sallad med hallon, granatäpple, jordgubbar och päron, toppad med rostad mandel. Lite citron och olivolja på bara, klart! Min vän yogaläraren är grym på att laga mat och hade än en gång gjort sin hommos, jag älskar hommos… Ni vet, kikärtsröran man mixar med massa citron och tahini (sesampasta). Här finns recept http://www.svt.se/gokvall/recept/hommos

 

bild 2

Jag har lärt mig laga hommos av en kollega i tvhuset. Han är jätteduktig på att laga mat och ibland har jag tur att få smakprov och lära mig något nytt. Jag älskar det här att byta recept på arbetsplatser. Ni vet, man tar med en kaka till fikat och sedan vill alla ha receptet. Älskar det. Vilka recept går runt på din arbetsplats? Bland dina bekanta? I din familj eller kanske du är med i någon grupp? Snälla, skriv, det vore så mysigt att höra!

bild 1