Resor 

Under citronträdet

Idag har jag filosoferat under citronträdet här i trädgården. Jag älskar citronträd. Om jag kunde ha ett fruktträd hemma skulle det vara citron. Möjligen lime. Helst båda. Njuter av att plocka de saftiga, solmogna citronerna allt eftersom de går åt i köket. Idag gjorde jag en citrondressing till cous-coussalladen med resterna från gårdagens rostade grönsaker.

IMGP1448

Om jag kunde skulle jag bära hem ett par kilo, men jag har redan med mig ett bolster, ett granatäpple och ett gäng kakelplattor, så det blir att handla en påse ekologiska när jag kommer hem. För nu är jag peppad på färskpressad lemonad, ni vet, det där jag postade häromdagen från en by utanför Sagres på västkusten. Så gott och fräscht. Kanske lite ingefära i också. Natti natti från mig i Lagos.

IMGP1454